Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γαλλία κορονοϊός νέα: Σε έξαρση τα κρούσματα
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία κορονοϊός νέα: Σε έξαρση τα κρούσματα

Γαλλία κορονοϊός νέα: Το τελευταίο 24ωρο στη Γαλλία καταγράφηκαν 12.489 νέα κρούσματα

Έντονη είναι η ανησυχία στη Γαλλία, καθώς η χώρα καταγράφει από τους υψηλότερους αριθμούς κρουσμάτων κορονοϊού στη δυτική Ευρώπη. Σύμφωνα με τον επιδημιολόγο και επιστημονικό σύμβουλο της κυβέρνησης, Αρνό Φοντανέ τα κρούσματα εξακολουθούν να είναι υπερβολικά πολλά για να χαλαρώσει η κυβέρνηση τους κοινωνικούς και οικονομικούς περιορισμούς. Μεταξύ των μέτρων που έχουν ληφθεί με στόχο τον έλεγχο της διασποράς της πανδημίας  15 βορειοανατολικά και νοτιοδυτικά διαμερίσματα της χώρας επιβάλλουν απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 μ.μ..

Όσον αφορά στα πιο πρόσφατα νούμερα, το τελευταίο 24ωρο στη Γαλλία καταγράφηκαν 12.489 νέα κρούσματα, ένας αριθμός αυξημένος από τα 3.466 που διαγνώστηκαν μία ημέρα νωρίτερα, έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας της χώρας. Η αύξηση αυτή είναι υψηλότερη του στόχου της κυβέρνησης των 5.000 ή λιγότερων κρουσμάτων την ημέρα, ενώ με τον αριθμό αυτό το σύνολο των μολύνσεων ανέρχεται πλέον σε 2.665.728, βάσει των στοιχείων του γαλλικού υπουργείου Υγείας. Ο αριθμός των νεκρών από τη νόσο Covid-19 αυξήθηκε κατά 116, στους 65.037, έπειτα από μια αύξηση 157 θανάτων χθες.

Γαλλία κορονοϊός νέα

Ανησυχία στη Βρετανία για τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορονοϊού

Στο μεταξύ στη Βρετανία υπάρχει έκδηλη ανησυχία σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι της νέας νοτιοαφρικανικής παραλλαγής του κορονοϊού. Όπως δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ η νέα παραλλαγή του ιού, που προκαλεί την Covid-19 και εντοπίσθηκε στη Νότια Αφρική, είναι ακόμη πιο επικίνδυνη από την πολύ μεταδοτική βρετανική παραλλαγή του, προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα «πολύ σημαντικό πρόβλημα».

«Ανησυχώ απίστευτα για τη νοτιοαφρικανική παραλλαγή και γι’ αυτό πήραμε τα μέτρα που πήραμε για να περιορίσουμε όλες τις πτήσεις από τη Νότια Αφρική», δήλωσε ο Χάνκοκ στο ραδιόφωνο του BBC και συνέχισε λέγοντας:  «Αυτό είναι ένα πολύ, πολύ σημαντικό πρόβλημα (…) και αποτελεί ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα από τη νέα παραλλαγή του Ηνωμένου Βασιλείου». Από την πλευρά του ο  αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ του ITV Ρόμπερτ Πέστον δήλωσε σήμερα, επικαλούμενος έναν επιστημονικό σύμβουλο της βρετανικής κυβέρνησης χωρίς να τον κατονομάζει, πως οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι ότι τα εμβόλια για την Covid-19 θα είναι αποτελεσματικά έναντι της νέας παραλλαγής του κορονοϊού που βρέθηκε στη Νότια Αφρική.

Εμβόλιο κορονοϊού

Δείτε ακόμα:

«Δεν θα πω σε κανέναν τι να κάνει», μια άλλη Γκρέτα Τούνμπεργκ

Κορονοϊός εμβόλιο: Καν’ το όπως το Ισραήλ

«Πυρά» Χάρις κατά Τραμπ – «Κάνει ξεδιάντροπη κατάχρηση εξουσίας»

140 εισαγωγές την Κυριακή – Πιθανά νέα lockdown στις “κόκκινες” περιοχές

Θριάσιο: Διασωληνωμένος ο υποδιοικητής – «Δεν υπάρχει συσχέτιση με το εμβόλιο», λέει το υπ. Υγείας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις