Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Γουόρεν Μπάφετ συμβουλές: Οι “χρυσοί” κανόνες του δισεκατομμυριούχου
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Γουόρεν Μπάφετ συμβουλές: Οι “χρυσοί” κανόνες του δισεκατομμυριούχου

Γουόρεν Μπάφετ συμβουλές: Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής κλήθηκε να παραστεί σε μία διαδικτυακή εκδήλωση και συμβούλευσε την νέα γενιά του πανεπιστημίου της Νεμπράσκα.

Ένας από τους πιο ισχυρούς δισεκατομμυριούχους επενδυτές, o Γουόρεν Μπάφετ, συμμετείχε πρόσφατα σε συζήτηση με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Lincoln της Νεμπράσκα. Μία εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στους αποφοίτους του Πανεπιστημίου και έλαβε χώρα το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου. Μία από τις “χρυσές” συμβουλές του επενδυτή προς τους αποφοίτους ήταν να εμπλουτίζουν καθημερινά τις γνώσεις τους πάνω στο αντικείμενο που θέλουν να ακολουθήσουν και να βρουν τρόπους να εκφράζονται, αλλά και μια δουλειά που να τους ταιριάζει και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.

Ο Γουόρεν Μπάφετ είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway και θεωρείται ένας από τους πλέον επιτυχημένους επιχειρηματίες και επενδυτές σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ κάθε χρόνο είναι μέσα στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Το 2008 δε είχε ανακηρυχθεί ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ενώ συμβουλεύει κάποιους από τους πιο ισχυρούς επιχειρηματίες του κόσμου σχετικά με τις κινήσεις των Χρηματιστηρίων. Μία ακόμη από τις συμβουλές που ξεχώρισαν ήταν ότι είναι 90 ετών και έχει γνωρίσει πολλούς ισχυρούς ανθρώπους που έγιναν πολύ πλούσιοι στη ζωή τους αλλά δεν ήταν επιτυχημένοι.

Μπάφετ

Γουόρεν Μπάφετ: Οι συμβουλές του προς την νεολαία

Τα καλύτερα αποσπάσματα από την διαδικτυακή παρουσία του δισεκατομμυριούχου επενδυτή, σύμφωνα με το Βusiness Ιnsider:

«Οφείλω την ύπαρξή μου στο Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα.» Οι γονείς του Μπάφετ, Χάουαρντ και Λέιλα, γνωρίστηκαν σε αυτό το κολέγιο ενώ εργάζονταν στην εφημερίδα του, The Daily Nebraskan.

«Έχω λάβει πολλά και ωραία δώρα στη ζωή μου, αλλά δεν νομίζω ότι έχω πάρει ποτέ καλύτερο από αυτό.»

Αξίζει να υπενθυμιστεί πως φοιτητές από το πανεπιστήμιο, κάποτε έδωσαν στον Μπάφετ, ένα βιβλίο που περιέχει όλες τις πρώτες σελίδες του The Daily Nebraskan από την περίοδο που ο πατέρας του ήταν ο συντάκτης της εφημερίδας.

«Είμαι τόσο τυχερός που γεννήθηκα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είμαι τυχερός που γεννήθηκα στη Νεμπράσκα. Είμαι τυχερός που έλαβα την συγκεκριμένη εκπαίδευση. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι κάθε μέρα είναι τέλεια, ούτε ο κόσμος είναι τέλειος.»

«Πρέπει να αναζητήσετε να βρείτε εκείνη τη δουλειά που θα θέλατε να κάνατε ακόμη και αν δεν χρειαζόταν να εργαστείτε. Αυτή θα είναι η σωστή δουλειά για εσάς.»

«Μην στοχεύσετε σε τίποτα λιγότερο. Να βρείτε την δουλειά που θα αγαπάτε πραγματικά. Την δουλειά για την οποία θα πετάγεστε από το κρεβάτι κάθε μέρα και θα ανυπομονείτε να πάτε σε αυτή»

«Αναπτύξτε τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες. Πρέπει να είστε σε θέση να χειρίζεστε σωστά τόσο τον γραπτό όσο και τον προφορικό λόγο.»

«Η μάθηση είναι υπέροχο πράγμα. Είναι υπέροχο συναίσθημα όταν μαθαίνεις κάτι καινούριο κάτι που δεν ήξερες μέχρι εκείνη τη στιγμή.»

«Κάποια συγγενής μου μου είπε μια φορά ότι είμαι ένα βιβλίο με πόδια.»

«Είμαι 90 ετών, και πιστέψτε με μέχρι σήμερα, έχω γνωρίσει πολλούς ανθρώπους που έγιναν πολύ πλούσιοι στη ζωή τους αλλά δεν ήταν επιτυχημένοι. Έχω γνωρίσει ανθρώπους διάσημους αλλά δεν ήταν επιτυχημένοι. Όμως ποτέ δεν γνώρισα έναν άνθρωπο που έφτασε την ηλικία έστω των 70 που να τον αγαπούσαν όλοι όσοι ήθελαν να τον αγαπούν. Όποιος το έχει καταφέρει αυτό, αυτό είναι πραγματική επιτυχία.”.

Γουόρεν Μπάφετ
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις