Αθήνα

°C

Κυριακή

13

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κατολίσθηση στη Νορβηγία νέα: Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών
ΚΟΣΜΟΣ

Κατολίσθηση στη Νορβηγία νέα: Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών

Κατολίσθηση στη Νορβηγία νέα: Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία μία ακόμη σορός ανασύρθηκε σήμερα από τα χαλάσματα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε πέντε

Mεγάλη κατολίσθηση σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη στην πόλη Ασκ στη νοτιοανατολική Νορβηγία με τη λίστα των νεκρών από τη φυσική καταστροφή να μεγαλώνει. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία μία ακόμη σορός ανασύρθηκε σήμερα από τα χαλάσματα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε πέντε. Στο μεταξύ οι επιχειρήσει συνεχίζονται κατά τη διάρκεια της νύχτας τις επιχειρήσεις τους για να βρεθούν οι πέντε αγνοούμενοι. «Λίγο πριν τις 6 (το πρωί) εντοπίστηκε ένας ακόμη νεκρός», επεσήμανε η αστυνομία σε λακωνική της ανακοίνωση. Από την κατολίσθηση που σημειώθηκε στις 30 Δεκεμβρίου στο Ασκ, στον δήμο Γκέντρουμ, βορειοανατολικά του Όσλο, παρασύρθηκαν περίπου 10 σπίτια και 31 κατοικίες, ενώ χίλιοι άνθρωποι χρειάστηκε να εγκαταλείψουν την περιοχή. Κάποια σπίτια μετακινήθηκαν έως και 400 μέτρα και δέκα άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων ο ένας εκ των οποίων είναι σοβαρά.

Η αστυνομία έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα τον κατάλογο με τα ονόματα των 10 αγνοούμενων, ανάμεσά τους δύο παιδιά 2 και 13 ετών και οκτώ ενήλικες. Χθες ανακοίνωσε την ταυτότητα του νεκρού που εντοπίστηκε την Παρασκευή, πρόκειται για έναν 31χρονο άνδρα, τον Έιρικ Γκράνολεν.

Νορβηγία σπίτια

Ασταθές το έδαφος

Όσοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους διαμένουν σε ξενοδοχεία της περιοχής καθώς δεν κρίνεται ακόμη ασφαλές να επιστρέψουν στα σπίτια τους επειδή το έδαφος εξακολουθεί να είναι ασταθές.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε σε μια περιοχή όπου το έδαφος αποτελείται από ένα συγκεκριμένο είδος αργίλου, που απαντάται στη Νορβηγία και τη Σουηδία και ο οποίος μπορεί να ρευστοποιηθεί και να υποχωρήσει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, όμως σύμφωνα με τη Νορβηγική Διεύθυνση Υδάτων και Ενέργειας (NVE) η πιθανότητα μιας νέα κατολίσθησης στην περιοχή είναι μικρή.

Ο βασιλιάς Χάραλντ της Νορβηγίας, η σύζυγός του Σόνια και ο πρίγκιπας διάδοχος Χάακον πρόκειται να επισκεφθούν την πληγείσα περιοχή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις