Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ποδόσφαιρο – αφιέρωμα 2020: Γκολ στην πανδημία (vids)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ποδόσφαιρο – αφιέρωμα 2020: Γκολ στην πανδημία (vids)

Ποδόσφαιρο - αφιέρωμα 2020: Η δυσκολότερη χρονιά της ανθρωπότητας εδώ και 100+ χρόνια κατάφερε να έχει ποδόσφαιρο - Τα κορυφαία τέρματα του αφιέρωμα 2020!

Ποδόσφαιροαφιέρωμα 2020: Η χρονιά έφτασε στο τέλος της. Μια πολύ δύσκολη χρονιά αναμφίβολα. Με πρωτόγνωρες συνθήκες που έπληξαν την υφήλιο. Η πανδημία που ξέσπασε, δημιούργησε δύσκολες καταστάσεις και αφήνει μία πικρή γεύση στην ανθρωπότητα. Τόσο σε κοινωνικό όσο και σε αθλητικό επίπεδο υπήρξαν αρκετές δυσκολίες. Αποχαιρετώντας την χρονιά, θέλουμε να αναδείξουμε τα ωραιότερα γκολ της σεζόν, προκειμένου να κλείσουμε με μία ευχάριστη νότα την χρονιά.

Πρόκειται για γκολ που έλαμψαν σαν την πιο λαμπερή ηλιαχτίδα και φώτισαν το «σκοτάδι» που δημιούργησε η πανδημία αλλά και οι υπόλοιπες κοινωνικές αναταραχές παγκοσμίως. Υπέροχα τέρματα βγαλμένα από τα όνειρα των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων. Ας δούμε λοιπόν τα 20 ωραιότερα τέρματα της χρονιάς.

Ποδόσφαιρο – αφιέρωμα 2020: Let the show begin!

Γκονζάλο Ιγκουαΐν (Γιουβέντους vs Ουντινέζε)
Τρομερή συνεργασία από το αργεντίνικο δίδυμο της Γιουβέντους. Ντιμπάλα και Ιγκουαΐν συνδυάστηκαν εξαιρετικά, κρύβοντας την μπάλα από τους αντιπάλους και τον Ιγκουαΐν να την εμφανίζει στα δίχτυα της Ουντινέζε.

Τζιοβάνι Ρέινα (Ντόρτμουντ vs Βέρντερ Βρέμης)
Ο νεαρός επιθετικός της Ντόρτμουντ πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ τόσο σε δημιουργία όσο και σε εκτέλεση. Πέρασε τρεις αντιπάλους του, που τον πίεζαν και έπιασε ένα πολύ όμορφο τεχνικά σουτ, στέλνοντας την μπάλα στην απέναντι γωνία.

Γιόσιπ Ίλισιτς (Τορίνο vs Αταλάντα)
Τι να πει κανείς γι’ αυτό το γκολ… ο Σλοβένος επιθετικός της Αταλάντα έπιασε ένα τρομερό σουτ, εκμεταλλευόμενος την λάθος θέση του γκολκίπερ της Τορίνο και πέτυχε ένα τρομερό γκολ λίγο μπροστά από την σέντρα του γηπέδου.

Λόμφο Κεκάνα (Μαμελόντι Σάνταουνς vs Κέιπ Τάουν Σίτι)
Δεν θα το πίστευε κανείς, πως αυτό το γκολ μπήκε στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. Όμως, ο Λόμφο Κεκάνα το έβαλε. Με ένα σουτ πίσω από την σέντρα, βρήκε απροετοίμαστο τον αντίπαλο κίπερ και έβαλε μια πραγματική γκολάρα.

Ποδόσφαιρο – αφιέρωμα 2020: Γκολ ποίημα και… κεραυνοί

Αντριέν Ραμπιό (Γιουβέντους vs Μίλαν)
Τι να πει κανείς για αυτό το γκολ. Ο Γάλλος μέσος της Γιουβέντους έκανε μια πανέμορφη κούρσα, αποφεύγοντας σχεδόν την μισή άμυνα της Μίλαν και με ένα συστημένο σουτ δεν άφησε και πολλές επιλογές στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Λέον Μπέιλι (Μπάγερ Λεβερκούζεν vs Χόφενχαϊμ)
Ο νεαρός επιθετικός της Λεβερκούζεν κάνει φοβερά πράγματα μέσα στα γήπεδα. Αυτή την φορά, μάγεψε τον κόσμο με ένα πραγματικά απίστευτο γκολ. Εκτέλεσε από μια πολύ δύσκολη γωνία και έβαλε ένα γκολ.. ποίημα!

Αντόνιο Καντρέβα (Ίντερ vs Λέτσε)
Ο Ιταλός μέσος της Ίντερ πέτυχε ένα από τα γκολ, που θα θυμούνται οι ποδοσφαιρόφιλοι. Πήρε την μπάλα αρκετά έξω από την αντίπαλη περιοχή και με ένα καλοζυγισμένο σουτ κεραυνοβόλησε τον τερματοφύλακα.

Κέρτις Τζόουνς (Λίβερπουλ vs Έβερτον)
Ο πιτσιρικάς της Λίβερπουλ έβαλε ένα πανέμορφο γκολ. Με ένα άψογο τεχνικά σουτ, άφησε άπραγο τον Πίκφορντ, που δεν μπορούσε να αντιδράσει. Ενώ, εκτός από το γεγονός ότι είναι πολύ όμορφο γκολ, έκρινε και το ντέρμπι απέναντι στην Έβερτον.

Ποδόσφαιρο – αφιέρωμα 2020: Το γκολ της χρονιάς και οι Βέλα, Γκριζμάν, Τσαν

Χέουνγκ Μιν-Σον (Τότεναμ vs Άρσεναλ)
Πρόκειται για ένα τρομερό γκολ, έπειτα από μια καταπληκτική κούρσα του Κορεάτη. Μην ξεχνάμε, πως αναδείχθηκε το γκολ της χρονιάς από την ΦΙΦΑ. Ενώ, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το μπήκε σε ντέρμπι, το γκολ γίνεται ακόμα πιο ξεχωριστό. (00:50 του βίντεο)

Κάρλος Βέλα (Λος Άντζελες vs Ίντερ Μαϊάμι)
Ο Μεξικανός είναι γνωστός για την τεχνική του και τα όμορφα γκολ που έχει σκοράρει. Ένα από αυτά είναι και το γκολ κόντρα στην Ίντερ Μαϊάμι. Κάνοντας μια εξαιρετική ενέργεια, έσκαψε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, που βρισκόταν λίγο έξω από την εστία του.

Αντουάν Γκριζμάν (Μπαρτσελόνα vs Βιγιαρεάλ)
Παρόμοιο γκολ και αυτό του Γάλλου επιθετικού κόντρα στην Βιγιαρεάλ. Ο Γκριζμάν βλέποντας την μπάλα να στρώνεται στα πόδια του, έσκαψε τον τερματοφύλακα, ο οποίος δεν μπορούσε να αντιδράσει. Ενώ, λίγο νωρίτερα είχα σκοράρει με ένα πανέμορφο τακουνάκι.

Εμρέ Τσαν (Ντόρτμουντ vs Μμπάγερ Λεβερκούζεν)
Γκολ όνειρο! Ο Γερμανός πέτυχε ένα γκολ, βγαλμένο από το playstation. Έπιασε ένα πανέμορφο σουτ με τρομερό φάλτσο και έστειλε την μπάλα συστημένη στο παραθυράκι του αντίπαλου κίπερ.

Ποδόσφαιρο – αφιέρωμα 2020: Το ψαλιδάκι του Ντε Αρκασέτα και η τακουνιά του Σουάρεζ

Ίρβιν Καρντόνα (Μπρέστ vs Ντιζόν)
Ο επιθετικός της Μπρεστ έβαλε ένα γκολ όνειρο. Τόσο το γεγονός ότι είχε δύσκολη τροχιά η μπάλα, όσο και το γεγονός ότι μπόρεσε να «νικήσει» την βαρύτητα, κάνει το γκολ του ακόμα πιο θεαματικό.

Λουίς Σουάρεζ (Μπαρτσελόνα vs Μαγιόρκα)
Σίγουρα θα έχετε δει κάπου το συγκεκριμένο γκολ. Ο Ουρουγουανός έβαλε ένα σπουδαίο γκολ. Μπορεί να μην είχε οπτική επαφή με την εστία, ωστόσο το τακουνάκι του ήταν τόσο καλό τεχνικά, που δεν επέτρεψε στον αντίπαλο κίπερ να αντιδράσει.

Αντρέ Πιερ Ζινιάκ (Τίγκρες vs Πούμας)
Ο Γάλλος επιθετικός φημίζεται για την εκτελεστική του δεινότητα και το «δολοφονικό» του ένστιχτο. Με ένα όμορφο ψαλιδάκι και με το σώμα το να έχει περίεργη φορά, βρήκε ένα τρομερό τρόπο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Τζιοβάνι Ντε Αρασκαέτα (Φλαμένγκο vs Σεαρά)
Ακόμα ένα πανέμορφο ψαλιδάκι. Γκολ βγαλμένο από το «ποδοσφαιράκι». Ο επιθετικός της Φλαμένγκο βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο σημείο και πέτυχε ένα γκολ πραγματικό ποίημα.

Ποδόσφαιρο – αφιέρωμα 2020: The West Ham duo!

Μάνουελ Λαντσίνι (Γουέστ Χαμ vs Τότεναμ)
Τι να πει κανείς για αυτό το γκολ. Ο Αργεντίνος πέτυχε το τέρμα, που όλοι μας ονειρευόμασταν να σκοράρουμε, όταν ήμασταν μικρότεροι. Έπιασε ένα σουτ φωτοβολίδα και βοήθησε την ομάδα του να κάνει την ανατροπή σε ντέρμπι.

Σεμπάστιαν Χάλερ (Γουέστ Χαμ vs Κρίσταλ Πάλας)
Ένα τρομερό γκολ πέτυχε ο επιθετικός των «σφυριών». Ο ψηλόσωμος στράικερ μπόρεσε να πιάσει ένα εξαιρετικό ψαλιδάκι με τρομερή τεχνική και έβαλε ένα γκολ, το οποίο αφήνει τους πάντες με το «στόμα ανοιχτό».

Ντομαγκόζ Βίντα (Μπεσίκτας vs Ερζουμούρουσπορ)
Τι να πει κανείς για το γκολ αυτό. Είναι μια αρκετά δύσκολη εκτέλεση, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για έναν σέντερ μπακ. Ε, ο Βίντα έκανε ένα πανέμορφο τακουνάκι στον αέρα και πέτυχε ένα γκολ… α λα Ζλάταν.

Βαλεντίνο Λάζαρο (Γκλάντμπαχ vs Μπάγερ Λεβερκούζεν)
Ένα γκολ όνειρο από τον επιθετικό της Γκλάντμπαχ, χωρίς να κοιτάει την αντίπαλη εστία. Δύσκολη εκτέλεση που απαιτεί εξαιρετική τεχνική και όμως ο Αυστριακός δεν φοβήθηκε να το πράξει. Με ένα άψογο τεχνικά scorpion kick, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έβαλε ένα γκολ, που θα μείνει χαραγμένο στο μυαλό των ποδοσφαιρόφιλων.

Δείτε ακόμη:  

Σε κρίση η Μπαρτσελόνα, 1-1 με την Εϊμπάρ
Σαρωτική η Λιντς, λυτρωτική η Γιουνάιτεντ!
Γκαζια Ντρεοσί για ακραίες συμπεριφορές και κάλεσμα για ομαδικότητα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις