Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

22

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΕΣΑΠ – επανέναρξη: “Πρώτο σερβίς 10/1”
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΕΣΑΠ – επανέναρξη: “Πρώτο σερβίς 10/1”

ΕΣΑΠ - επανέναρξη: “Δεν συντρέχει λόγος άλλης καθυστέρησης, έχουμε 3,5 εβδομάδες προπονήσεων με μηδέν κρούσματα”

ΕΣΑΠεπανέναρξη: Νέα επιστολή από την ΕΣΑΠ, αυτή την φορά με αποδέκτη τον ΓΓ Δημόσιας Υγείας και Πρόεδρο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό, Παναγιώτη Πρεζεράκο. Στην επιστολή της η ΕΣΑΠ ζητάει την έναρξη των πρωταθλημάτων βόλεϊ στις 10 Ιανουαρίου (το αργότερο) και επισημαίνει την σοβαρότητα της κατάστασης, συνεχίζοντας έτσι την προσπάθεια της για επιστροφή στην «κανονικότητα». Παράλληλα, η επιστολή κοινοποιήθηκε και στον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά.

Μεταξύ άλλων η επιστολή αναφέρει: «Ήδη διανύουμε την 14η ημέρα προπονήσεων και έχουμε ΜΗΔΕΝ κρούσματα. Το υγειονομικό πρωτόκολλο μας είναι το πιο αυστηρό από κάθε άλλο πρωτάθλημα σάλας. Το άθλημα μας είναι το πλέον ακίνδυνο λόγω της μη επαφής των αθλητών. Είμαστε μόνον 8 ομάδες άρα ομιλούμε για μία αθλητική κοινότητα 120 αθλητών και περίπου άλλων 80 ατόμων που συμπεριλαμβάνουν τα αγωνιστικά team των ομάδων μας. Aρα ομιλούμε για maximum 200 άτομα”.

ΕΣΑΠ – επανέναρξη: Αμεση έναρξη, 3,5 εβδομάδες προπονήσεων, μηδέν ρούσματα

… “Ήδη έχουμε πάρει τα μέτρα μας ώστε η μετακίνηση να είναι ασφαλέστατη και έχουμε επιλέξει εξειδικευμένα ξενοδοχεία που έχουν εμπειρία στον αθλητικό τουρισμό και τηρούν ευλαβικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Είμαστε το μοναδικό επαγγελματικό πρωτάθλημα βόλεϊ στον κόσμο που δεν διεξάγονται επίσημοι αγώνες. Η άδεια για την έναρξη των προπονήσεων δεν δημιουργεί  καμία διαφορά σε σχέση με τους επίσημους αγώνες. Eφόσον όλοι μας κάνουμε τεστ εβδομαδιαίο”… 

…“Θεωρούμε λοιπόν ότι δεν υπάρχει πλέον καμία αιτία να μην αρχίσουμε άμεσα τους αγώνες μετά από προπονήσεις 3,5 εβδομάδων περίπου και χωρίς ούτε ένα κρούσμα μέχρι στιγμής. Το Πρωτάθλημα μας υποχρεωτικά θα πρέπει να λήξει το αργότερο έως 15-4-20 λόγω απόφασης της Διεθνούς Ομοσπονδίας (FIVB). Oπότε πρέπει να αρχίσουμε στις 10-1-21 και παίζοντας δύο φορές την εβδομάδα οριακά να το ολοκληρώσουμε. Δυστυχώς δεν έχουμε άλλα χρονικά περιθώρια. Ακόμα και η καθυστέρηση έναρξης ολίγων ημερών μπορεί να καταστήσει ανέφικτη την πραγματοποίηση του Πρωταθλήματος μας δεδομένο, καταστροφικό για όλους μας».

Δείτε ακόμη: 

Σε κρίση η Μπαρτσελόνα, 1-1 με την Εϊμπάρ
Σαρωτική η Λιντς, λυτρωτική η Γιουνάιτεντ!
Γκαζια Ντρεοσί για ακραίες συμπεριφορές και κάλεσμα για ομαδικότητα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις