Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ποδόσφαιρο – Στοίχημα: Λεφτά στις ομάδες
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ποδόσφαιρο – Στοίχημα: Λεφτά στις ομάδες

Ποδόσφαιρο - Στοίχημα: Ψηφίστηκε η τροπολογία για κλιμακωτή φορολογία στα τυχερά παίγνια και ποσοστό των κερδών -μεταξύ άλλων και- στις ομάδες

Ποδόσφαιρο – Στοίχημα: Λεφτά στις ομάδες από το στοίχημα θα παίρνουν οι ομάδες. Πιο συγκεκριμένα, η διάταξη κλιμακωτής φορολογίας στα κέρδη των τυχερών παιγνίων υπερψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων και είναι πια νόμος. Έτσι, έγινε πράξη η απαίτηση των συλλόγων για να λαμβάνουν ένα ποσοστό από το στοίχημα. Η διάταξη που πέρασε το Υπουργείο Οικονομικών περί κλιμακωτής φορολογίας στα κέρδη των τυχερών παιχνιδιών, υπερψηφίστηκε από το κοινοβούλιο χθες.

Έτσι, οι ομάδες θα χρηματοδοτηθούν από τα κέρδη που θα προκύψουν και θα έχουν επιπλέον έσοδα. Την ίδια ώρα, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν η χρηματοδότηση θα αφορά μόνο τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους. Οι ομάδες του ποδοσφαίρου περιλαμβάνονται εδώ και αρκετά χρόνια στο κουπόνι του στοιχήματος άλλωστε. Η αν θα συμπεριληφθούν και ομάδες άλλων αθλημάτων.

Ποδόσφαιρο – Στοίχημα: Το tweet Αυγενάκη

Μάλιστα, για το συγκεκριμένο ζήτημα τοποθετήθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος μέσω ανάρτησης του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter τόνισε, πως την τελική απόφαση θα λάβει ο ίδιος και το Υπουργείο Οικονομικών.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Αυγενάκη: «Ψηφίστηκε η διάταξη για κλιμακωτή φορολογία κερδών από τυχερά παίγνια & ποσοστό επ’ αυτών των εσόδων θα χρησιμοποιηθεί για χρηματοδότηση αθλητικών ομάδων. Με ΥΠΟΙΚ θα εκδώσουμε Κοινή Απόφαση καθορισμού δικαιούχων, τρόπων κατανομής των χρημάτων & άλλων αναγκαίων προϋποθέσεων».

https://twitter.com/l_avgenakis/status/1341760778945392641

Δείτε ακόμη:

Προτιμά Ρέαμπτσιουκ ο Μαρτίνς
Προβληματισμός από τα ευρήματα της νεκροψίας Μαραντόνα
Κραυγή αγωνίας για το βόλεϊ από Καραμπέτσο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις