Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κυρώσεις Τουρκία – Ερντογάν: “Όσοι μας απειλούν θα απογοητευτούν”
ΚΟΣΜΟΣ

Κυρώσεις Τουρκία – Ερντογάν: “Όσοι μας απειλούν θα απογοητευτούν”

Κυρώσεις Τουρκία - Ερντογάν: Ο Ερντογάν προειδοποιεί ότι όσοι απειλούν την Τουρκία με κυρώσεις στο τέλος θα απογοητευτούν.

Κυρώσεις Τουρκία – Ερντογάν: Προκλητικός εμφανίζεται, λίγες ημέρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρώπης και τις αυστηρές προειδοποιήσεις για την παραβατική και προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Προειδοποιεί ότι όσοι απειλούν την Τουρκία με κυρώσεις στο τέλος θα απογοητευτούν.

“Είμαστε αποφασισμένοι να τους κάνουμε να καταλάβουν πως η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει από τα κυριαρχικά της δικαιώματα”, είπε ο Ερντογάν. “Χρησιμοποιούν τις τρομοκρατικές οργανώσεις όπως και απόπειρες πραξικοπημάτων. Όπως στήνουν πολιτικές παγίδες ή επιβάλλουν κυρώσεις προσπάθησαν και προσπαθούν να εμποδίσουν την πορεία τη χώρας μας. Μέχρι τώρα δεν τα κατάφεραν. Είμαστε αποφασισμένοι να τους κάνουμε να καταλάβουν πως η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει από τα κυριαρχικά της δικαιώματα”, ανέφερε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

“Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να φέρουμε τη νίκη”

Έστειλε, δε, και μήνυμα σε όσους “θέλουν να γονατίσουν” την Τουρκία, όπως χαρακτηριστικά είπε: “Σε όσους επιθυμούν να κάτσουν να συνομιλήσουν μαζί μας ισότιμα και να κάνουν δίκαιες συμφωνίες τους ανοίγουμε τις πύλες μας και την ψυχή μας. Απευθύνομαι σε όσους θέλουν να γονατίσουν τη χώρα μας , με απειλές με εκβιασμούς, με υποκρισία, με διάφορα κόλπα. Θα συνεχίσουμε να σας απογοητεύουμε, με τη βοήθεια του Θεού και με την υποστήριξη του λαού μας, δεν θα σταματήσουμε μέχρι να φέρουμε τη νίκη μετά από τόσο αγώνα που κάναμε μέχρι σήμερα”.

Θέλει νέα συμφωνία με την ΕΕ για το μεταναστευτικό

Την ίδια ώρα, ο Ταγίπ Ερντογάν, κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε με την ‘Ανγκελα Μέρκελ, της είπε ότι το κλειδί για την θετική ατζέντα ΕΕ-Τουρκίας είναι η επικαιροποίηση της συμφωνίας της 18ης Μαρτίου για το μεταναστευτικό. Ο Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα και στην Μέρκελ.

Σύμφωνα με την DW, ο Ερντογάν επανέλαβε ότι “η Τουρκία δηλώνει έτοιμη για επανέναρξη των διερευνητικών επαφών με την Ελλάδα, η οποία τις αποφεύγει με διάφορα προσχήματα” και συνέχισε λέγοντας ότι η Τουρκία εξακολουθεί να επιδεικνύει εποικοδομητική στάση και καλή θέληση στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου, αφήνοντας ουσιαστικά να εννοηθεί ότι το Ορούτς Ρείς δεν έχει μεταβεί ξανά στην περιοχή γι αυτόν τον λόγο.

Δείτε ακόμη

Ισχυρό πλήγμα στο αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας οι κυρώσεις των ΗΠΑ
Η Ελλάδα ισχυροποιείται: “Φονικά” drones, επανδρωμένα οχήματα από το Ισραήλ
Altay: «Οργή» Άγκυρας για το γερμανικό «χαστούκι» στο τουρκικό τεθωρακισμένο άρμα μάχης
Καντέρ σε Τουρκία σε άπταιστα ελληνικά: Οι Έλληνες είναι από τους καλύτερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει
Συμφωνίες, συνεργασίες, εκτεθειμένες τράπεζες – Γιατί η ΕΕ γύρισε την πλάτη στην Ελλάδα
Το Πακιστάν ανοίγει αγκάλες για τον Ερντογάν – “Σπουδαίος ο ρόλος του στην… παγκόσμια ειρήνη”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις