Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μετακίνηση από νομό σε νομό: Σε ισχύ η απαγόρευση και στις γιορτές
ΕΛΛΑΔΑ

Μετακίνηση από νομό σε νομό: Σε ισχύ η απαγόρευση και στις γιορτές

Μετακίνηση από νομό σε νομό: Και για την περίοδο των εορτών η μετακίνηση από νομό σε νομό θα περιοριστεί σε ελάχιστες περιπτώσεις.

Μετακίνηση από νομό σε νομό: Το πολυαναμενόμενο μερικό άνοιγμα της αγοράς σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται και χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων ή ελεύθερες μετακινήσεις. Το lockdown παραμένει σε ισχύ και το γεγονός ότι έχει επιτραπεί η λειτουργία στα εποχιακά καταστήματα, ενώ θα ανοίξει και το λιανεμπόριο με τη μέθοδο του click away, δεν σημαίνει πως τελειώσαμε και θα υπάρξει απόλυτη χαλάρωση. Επειδή δε πλησιάζει η περίοδος που αρκετοί συνήθιζαν να επισκέπτονται φίλους εκτός Αθηνών, να πηγαίνουν ταξίδια ή απλώς να επισκέπτονται τις οικογένειές τους στην επαρχία, θα πρέπει να τονιστεί ότι η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη ισχύ.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της έχει καταστήσει σε όλους τους τόνους σαφές ότι όσο το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα παραμένει υψηλό, η αυστηροποίηση των μέτρων είναι πάντα στο τραπέζι εφόσον παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού. Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, εξακολουθεί να υφίσταται και η απαγόρευση μετακίνησης από τον έναν νομό στον άλλον.

Μετακίνηση από νομό σε νομό: Καμία μετακίνηση από μία περιφερειακή ενότητα σε άλλη

Όπως έχει καταστεί σαφές, λοιπόν, εδώ και μέρες, δεν θα επιτραπεί καμία μετακίνηση από τη μια περιφερειακή ενότητα σε μια άλλη. Ξεχάστε διακοπές, ταξίδια και επισκέψεις και ετοιμαστείτε ψυχολογικά για πραγματικά… διαφορετικά Χριστούγενα. Οι περιπτώσεις στις οποίες θα επιτραπούν μετακινήσεις είναι ελάχιστες κι αποτελούν τις εξαιρέσεις στον κανόνα της απαγόρευσης. Ειδικότερα, θα υπάρξει μια σχετική ευελιξία κυρίως σε ό,τι αφορά επανένωση οικογενειών, με ανθρώπους που δουλεύουν σε διαφορετικό νομό από αυτόν που είναι τα άλλα μέλη της οικογένειας ή στην επιστροφή φοιτητών που παραμένουν στην πόλη που σπουδάζουν, εφόσον ήταν εκεί πριν από την εφαρμογή του lockdown.

Οι περιπτώσεις στις οποίες θα επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό

Με βάση όσα έχουν ανακοινωθεί οι μετακινήσεις μεταξύ Περιφερειακών Ενοτήτων που θα επιτραπούν κατ’ εξαίρεση θα αφορούν:

  • λόγους υγείας
  • επαγγελματικοί λόγους
  • επιστροφή στη μόνιμη κατοικία
  • επανένωση οικογενειών.

Δείτε ακόμη

Δωρεάν rapid test μέσα από το αυτοκίνητο – Που γίνονται σήμερα
Πόσοι Έλληνες σκοπεύουν να εμβολιαστούν – Η μεγάλη έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών
Rapid test: Η Δυτική Αττική γίνεται… Βόλος

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις