Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Φόρμουλα 1 – Γκροζάν: “Δεν ήταν ώρα μου”
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φόρμουλα 1 – Γκροζάν: “Δεν ήταν ώρα μου”

Φόρμουλα 1 - Γκροζάν: “Είδα τις φλόγες στην αριστερή πλευρά του μονοθέσιου και σκέφτηκα ότι δεν γινόταν να καταλήξω με αυτόν τον τρόπο”!

Φόρμουλα 1Γκροζάν: Ο Ρομέν Γκροζάν μίλησε για το σοκαριστικό ατύχημα, που είχε στο Γκραν Πρι του Μπαχρέιν. Πιο συγκεκριμένα, ο Γαλλοελβετός οδηγός της Χαας μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας του « TF1».  Ο Γκροζάν  στον πρώτο γύρο του Κυριακάτικου αγώνα, έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιου του, με αποτέλεσμα να βγει εκτός πίστα και να συγκρουστεί στις μπαριέρες. Μάλιστα, το μονοθέσιο του εξερράγη με τον 34χρονο να βγαίνει σώος από την φωτιά. Ο οδηγός της Χαας αρχικά αστειεύτηκε για τις γάζες, που έχει στα χέρια του. Όμως, στην συνέχεια τα όσα δήλωσε σοκάρουν. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι την ώρα του ατυχήματος σκεφτόταν τον Νίκι Λάουντα και τόνισε πως δεν ήρθε η ώρα του να πεθάνει. Ακόμα, επισήμανε πως την ώρα του ατυχήματος σκεφτόταν την οικογένεια του.

Αρχικά δήλωσε: «Δεν ξέρω αν η λέξη θαύμα υπάρχει ή αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αλλά στην περίπτωσή μου μπορώ να πω ότι δεν είχε έρθει η ώρα μου να πεθάνω. Ένιωσα ότι κράτησε περισσότερο από 28 δευτερόλεπτα. Είδα τις φλόγες στην αριστερή πλευρά του μονοθέσιου και σκέφτηκα πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένου του Νίκι Λάουντα. Σκέφτηκα ότι δεν γινόταν να καταλήξω με αυτόν τον τρόπο, δεν γινόταν να τελειώσω έτσι την ιστορία μου στη Formula 1. Και μετά, για τα παιδιά μου, είπα στον εαυτό μου ότι έπρεπε να βγω έξω. Έβαλα τα χέρια μου στη φωτιά για να απεγκλωβιστώ. Βγήκα έξω, τότε ένιωσα κάποιον να τραβάει τη στολή μου και έτσι ήξερα ότι ήμουν έξω από το μονοθέσιο».

Φόρμουλα 1 – Γκροζάν: “Φoβόμουν για την οικογένεια, όχι για μένα”

Σχετικά με το πως αντιμετώπισαν το ατύχημα τα παιδιά του, τόνισε: «Ο Σιμόν είναι πέντε χρονών και νομίζει πως έχω μαγικές δυνάμεις και μία ασπίδα που με προστάτευε, ο Σάσα που είναι επτά και αντιλαμβάνεται περισσότερα πράγματα προσπαθεί να καταλάβει όλο αυτό που συνέβη και η κόρη μου έχει φτιάξει μια ζωγραφιά για εμένα».

Παράλληλα, ανέφερε πως φοβόταν περισσότερο για την οικογένεια του: «Φοβόμουν περισσότερο για την οικογένεια και τους φίλους μου, προφανώς για τα παιδιά μου που είναι η μεγαλύτερή μου πηγή υπερηφάνειας και ενέργειας, παρά για τον εαυτό μου».

Φόρμουλα 1 – Γκροζάν: “Είδα τον θάνατο”

Όσο για το πως θα το αντιμετωπίσει ώστε να επιστρέψει, δήλωσε: «Νομίζω ότι θα πρέπει να δουλέψω πάνω στο ψυχολογικό κομμάτι, γιατί πραγματικά είδα τον θάνατο να έρχεται. Ακόμα και στο Χόλιγουντ, δεν είμαστε σε θέση να βλέπουμε τέτοιες εικόνες. Είναι η μεγαλύτερη σύγκρουση που έχω δει ποτέ στη ζωή μου».

Τέλος, επισήμανε: «Είμαι χαρούμενος που είμαι ζωντανός, αλλά υπάρχει επίσης η ανάγκη να επιστρέψουμε στο μονοθέσιο, αν είναι δυνατόν στο Άμπου Ντάμπι, για να τελειώσω τη χρονιά στη Formula 1 με διαφορετικό τρόπο».

 

Δείτε ακόμη:

Άπαρτη από “Αλεπούδες” η κορυφή, η Φoύλαμ 2-1 στο Λέστερ
Η Πάρμα άλωσε τη Γένοβα, 2-1 την Τζένοα
Χορταστική ισοπαλία 3-3 για Απόλλωνα και Βόλο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις