Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

28

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Κοινωνικό μέρισμα 2020- τελευταία νέα: Σκέψεις για μποναμά στο παρά 5, ποιοι οι δικαιούχοι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοινωνικό μέρισμα 2020- τελευταία νέα: Σκέψεις για μποναμά στο παρά 5, ποιοι οι δικαιούχοι

Κοινωνικό μέρισμα 2020- τελευταία νέα: Στο παραπέντε του 2020 η κυβέρνηση εξετάζει να δοθεί ένα τύπου κοινωνικό μέρισμα - έκτακτο δώρο Χριστουγέννων σε δύο κατηγορίες πολιτών.

Κοινωνικό μέρισμα 2020- τελευταία νέα: Τελευταία στιγμή η κυβέρνηση εξετάζει να δοθεί ένα τύπου κοινωνικό μέρισμα – έκτακτο δώρο Χριστουγέννων σε δύο κατηγορίες πολιτών. Πρόκειται για χαμηλοσυνταξιούχους και υγειονομικούς που κάνουν τεράστιο αγώνα για την συγκράτηση του φονικού ιού. Η παράταση του lockdown για μία εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ανεβάζει τον λογαριασμό καθώς η παρατάσεις στις αναστολές εργασίας θα είναι μαζικές και έτσι το κράτος θα κληθεί να πληρώσει και μέρος του Δεκεμβρίου με το επίδομα 800 ευρώ. Παράλληλα, το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής πήγε ανέλπιστα καλά. Σήμερα, θα γίνει η 3η πληρωμή και θα καταβληθούν πάνω από 600 εκατ. ευρώ τα οποία δεν είχαν αρχικά προϋπολογιστεί. Υπολόγιζαν στο οικονομικό επιτελείο ότι η 4η φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής θα απορροφήσει περί τα 1,2 δισ. ευρώ.

Παρ’ όλα αυτά η προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών για εξεύρεση πόρων για έκτακτο δώρο Χριστουγέννων – Κοινωνικό μέρισμα δεν έχει εγκαταλειφθεί. Τι ισχύει όμως με τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους υγειονομικούς. Όσον αφορά τους χαμηλοσυνταξιούχους υπάρχει ζήτημα με όσους δεν πήραν αναδρομικά. Ένα σενάριο θέλει το έκτακτο δώρο Χριστουγέννων να δίνεται σε όσους έχουν απωλέσει το ΕΚΑΣ ή στους δικαιούχους της σύνταξης γήρατος.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία όλης της χώρας είναι δύσκολα με τους υγειονομικούς να είναι στη πρώτη γραμμή της μάχης και πλέον η κυβέρνηση ψάχνει να βρει πόρους ώστε να ανακοινώσει μία έκτακτη ενίσχυση όπως αυτή που δόθηκε το Πάσχα.

Δείτε ακόμη
Ανάρπαστη η επιστρεπτέα προκαταβολή – Με διαδικασίες εξπρές η φάση 5, Δεκέμβριο η πλατφόρμα
Δώρο Χριστουγέννων 2020: Πότε θα καταβληθεί και πώς να το υπολογίσετε
Έκτακτο “δώρο Χριστουγέννων”: Ψάχνουν πόρους για να αυξηθούν οι δικαιούχοι

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις