Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

07

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ξύλο στη Βουλή – Ταϊβάν: Μπουνιές και… εντόσθια γουρουνιών
ΚΟΣΜΟΣ

Ξύλο στη Βουλή – Ταϊβάν: Μπουνιές και… εντόσθια γουρουνιών

Ξύλο στη Βουλή - Ταϊβάν: Η Ταϊβάν απαγόρευε την εισαγωγή χοιρινών από τις ΗΠΑ, καθώς οι Αμερικανοί εκτροφείς χρησιμοποιούν ρακτοπαμίνη για την εκτροφή των ζώων.

Ξύλο στη Βουλή – Ταϊβάν: Μπουνιές και ξύλο στη βουλή της Ταϊβάν το πρωί της Παρασκευής, με εκπροσώπους της αντιπολίτευσης να πετούν εντόσθια γουρουνιών στους βουλευτές της κυβέρνησης. Απέραντο χάος στο κοινοβούλιο της Ταϊβάν, το οποίο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, με τους βουλευτές του κόμματος KMT να αντιδρούν έντονα στην απόφαση της κυβέρνησης να άρει τους περιορισμούς εισαγωγής χοιρινών από τις ΗΠΑ. Ο πρόεδρος της χώρας, Τσάι Ινγκ-γουέν επρόκειτο να απαντήσει σε ερωτήσεις για την εν λόγω απόφαση, όταν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης εκτόξευσαν κουβάδες με εντόσθια γουρουνιών και πιάστηκαν στα χέρια με εκπροσώπους της συμπολίτευσης.

Η Ταϊβάν απαγόρευε την εισαγωγή χοιρινών από τις ΗΠΑ, καθώς οι Αμερικανοί εκτροφείς χρησιμοποιούν ρακτοπαμίνη για την εκτροφή των ζώων. Η ουσία αυτή, η οποία απαγορεύεται στην ΕΕ και στην Κίνα χρησιμοποιείται προκειμένου να μειώσει την ύπαρξη λίπους στα χοιρινά. Η ανακοίνωση έγινε δεκτή με ανακούφιση από την Ουάσιγκτον, καθώς αποτελούσε το μοναδικό «αγκάθι» στην από καιρού συζητούμενη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΗΠΑ-Ταϊβάν. Ωστόσο, το KMT της αντιπολίτευσης αντιτίθεται σθεναρά στην απόφαση της κυβέρνησης.

Δείτε ακόμη
Η Κίνα πρότεινε επίσημα το «σφράγισμα» των ανθρώπων παγκοσμίως με barcode «πιστοποίησης εμβολίου»
Deutsche Welle: Η Τουρκία λέει ψέματα για τον κορονοϊό
Οργή για τον “πιο σέξι γιατρό του Instagram” – Πάρτι με σέξι γυναίκες, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις