Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μπάσκετ – εθνική: Έχασε κι έμπλεξε
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπάσκετ – εθνική: Έχασε κι έμπλεξε

Μπάσκετ - εθνική: Η ομάδα του Σκουρτόπουλου σκια του εαυτού της ηττήθηκε από τη Λετονία και η πρόκριση στο Γιουρομπάσκετ απομακρύνθηκε

Μπάσκετεθνική: Η σκιά του εαυτού της ήταν η Εθνική, η οποία υπέστη την πρώτη της ήττα στα προκριματικά του Γιουρομπάσκετ από την Λετονία (66-77). Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Υπέπεσε σε πολλά λάθη (13 συνολικά), ενώ ήταν εξαιρετικά άστοχη. Η Λετονία εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες της Εθνικής και πήρε μία σημαντική νίκη. Στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έλλειψε η δημιουργικότητα, ενώ δεν έβρισκε εύκολα τρόπους για να σκοράρει. Η ομάδα μας ήταν αρκετά άστοχη από την περιφέρεια και δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον γρήγορο ρυθμό της Λετονίας, η οποία έπαιξε πεισμωμένα και εκμεταλλεύτηκε όσες ευκαιρίες της δόθηκαν.

Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι και κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό. “Χτύπησε” στην ρακέτα τους Λετονούς με τον Καββαδά και φαινόταν να ελέγχει το παιχνίδι. Η Λετονία παρέμενε κοντά στο σκορ και παρά το κακό ξεκίνημα τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο με μόλις ένα πόντο διαφορά (21-20). Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η εικόνα της εθνικής άλλαξε άρδην. Δυσκολεύτηκε να κυκλοφορήσει την μπάλα και δεν έψαξε να βρει “εύκολα” καλάθια, με αποτέλεσμα η ομάδα να “μπλοκάρει”. Από την άλλη, η Λετονία ανέβασε την απόδοση της και πήρε κεφάλι στον αγώνα  εκμεταλλευόμενη τις κακές επιλογές της Ελλάδας. Ενώ, κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο με 12 πόντους διαφορά (30-42).

Μπάσκετ – εθνική: Κακών επιλογών συνέχεια

Η Εθνική δεν κατάφερε να βρει ρυθμό, συνέχισε να κάνει κακές επιλογές στο τρίτο δεκάλεπτο και δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί. Οι Λετονοί έπαιξαν σε ένα γρήγορο τέμπο και συνέχισαν να δημιουργούν προβλήματα στην άμυνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Έτσι, τελείωσαν την τρίτη περίοδο με 14 πόντους διαφορά (50-64). Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Ελλάδα μπήκε δυνατά και μείωσε αμέσως με τρίποντο του Αθηναίου, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη , αφού οι Λετονοί είχαν φέρει το παιχνίδι στα μέτρα τους και είχαν το μομέντουμ. Πήραν τη νίκη (66-77) και ξαναμπαίνουν στις συζητήσεις για ένα εισιτήριο για τα τελικά του Γιουρομπάσκετ 2022.

Μπάσκετ – εθνική: Το φύλλο αγώνα

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-20, 30-42, 50-64, 66-77

ΕΛΛΑΔΑ (Σκουρτόπουλος): Γιάννης Αγραβάνης 6 (3/3 δίποντα, 5 ριμπάουντ), Αθηναίου 6 (2/9 σουτ, 7 ριμπάουντ), Γκίκας 9 (2/7 σουτ), Κατσίβελης 4 (2/9 σουτ, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Μαργαρίτης 10 (2), Δημήτρης Αγραβάνης 15 (5/10 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 2/4 βολές, 8 ριμπάουντ), Καββαδάς 3 (1/4 δίποντα), Λούντζης 9 (1), Μάντζαρης 2 (5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Σκορδίλης 2, Τσαϊρέλης

ΛΕΤΟΝΙΑ (Στελμάχερς): Άτε 3 (1), Λόμαζ 6 (2/10 σουτ), Μέγερς 13 (6/8 δίποντα, 9 ριμπάουντ), Μέγερις 14 (6/9 σουτ, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα), Σκέλε 10 (6 ασίστ), Μπέρζινς, Τσάβαρς, Φρεϊμάνις 5, Γκούλμπις, Λάκσα 19 (2/2 δίποντα, 4/4 τρίποντα, 3/3 βολές), Βίτολς 4 (1), Ζόρικς 3 (1/8 σουτ).

Δείτε ακόμη:

Ο Νίκος Καραγεωργίου αποκλειστικά στο AlphaFreePress για τον Ντιέγκο Μαραντόνα
Παγκόσμιος θρήνος – Οι αντιδράσεις για τον χαμό του Πίμπε ντ Όρο
Μαραντόνα: «Τι θα έλεγα στον εαυτό μου πριν τον θάνατο;”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις