Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ο Νίκος Καραγεωργίου για Μαραντόνα: “Μύθος”!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Νίκος Καραγεωργίου για Μαραντόνα: “Μύθος”!

Ο Νίκος Καραγεωργίου για Μαραντόνα: “Τυχερός που βρέθηκα αντίπαλός του - Ευφορία και ευλογία να τον έχεις αντιμετωπίσει” - “Τρομερή η 'σκιά' του”

Ο Νίκος Καραγεωργίου για Μαραντόνα: Ο θάνατος του μύθου του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, του Ντιέγκο Μαραντόνα, έχει συγκλονίσει την ποδοσφαιρική και όχι μόνο υφήλιο. Το AlphaFreePress αναζήτησε και μίλησε με το Νίκο Καραγεωργίου, έναν από τους ελάχιστους Έλληνες που ευτύχησαν να αντιμετωπίσουν τον Θρύλο τον ίδιο, μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν 7 Σεπτεμβρίου του 1988 όταν ο Καβαλιώτης άσος του ΠΑΟΚ τότε -και ακολούθως του Παναθηναϊκού, της εθνικής και της Ξάνθης- στην πρώτη του συμμετοχή σε ευρωπαϊκό παιχνίδι στάθηκε απέναντι στον Γίγαντα.

“Δεν σβήνονται αυτά τα ματς από τη μνήμη, σαν χθες το θυμάμαι, όλη την ομάδα χαρούμενη, μακαρίζαμε την τύχη μας που θα παίζαμε με αυτή την μεγάλη ομάδα, με τον τεράστιο παίκτη” λέει στο AFP ο 58χρονος προπονητής και ανακαλώντας λεπτομέρειες από τη μνήμη συμπληρώνει: “Όπως εξελίχθηκαν τα παιχνίδια, με το σασπένς που είχαν, δεν θα ξεχαστούν ποτέ. Είμαι τυχερός που βρέθηκα αντίπαλός του. Δεν μπορώ να μην παραδεχτώ τη συγκίνηση κάθε φορά που σκέφτομαι, που διαβάζω όσα γράφετε εσείς οι δημοσιογράφοι για τον Ντιέγκο ή τα ματς εκείνα. Αμέσως ξεχειλίζουν μνήμες που δεν θα σβήσουν ποτέ. Νιώθαμε όλοι ως ομάδα, ως παίκτες, αισθανόμασταν μια ευφορία, θα παίζαμε εναντίον του Μαραντόνα. Και όχι μόνο. Αλεμάο, Καρέκα, Ντε Νάπολι. Τεράστια ομάδα τότε και κορυφαίος όλων ο Ντιέγκο”.

Ο Νίκος Καραγεωργίου για Μαραντόνα: “Σχεδόν σιώπησε η Τούμπα στην προθέρμανση”

Ο Νίκος Καραγεωργίου για Μαραντόνα: Στην ερώτηση του “AFP” αν αισθάνονταν τότε, ο ίδιος ο Νίκος Καραγεωργίου και οι άλλοι παίκτες του ΠΑΟΚ, ότι αυτός που αντιμετωπίζουν δεν είναι απλά ένας μεγάλος, αλλά ο -κατά πολλούς- ο ίδιος ο ποδοσφαιρικός Θεός, ο Καβαλιώτης προπονητής μάς είπε: “Ο Ντιέγκο τότε είχε ήδη πάρει το μουντιάλ. Είχαν περάσει δύο καλοκαίρια από την αποθέωσή του στην Ισπανία. Το ξέραμε ότι παίζουμε με τον μεγαλύτερο όλων. Στο πρώτο παιχνίδι, στη Νάπολι, δεν ήταν 100% έτοιμος, είχε κάποια μικροπροβλήματα που τον είχαν κρατήσει λίγο πίσω. Αλλά στο δεύτερο ματς; Αυτό το παιχνίδι. Τον νιώθαμε σε κάθε φάση. Στην πάσα του, στην προσπάθεια να κάνει φάση, να περάσει μια μπάλα.

Ήταν ηγέτης και σε κάθε του κίνηση αυτό το απέπνεε. Είχε όχι 42, αλλά 50 χιλιάδες κόσμου η εξέδρα. Γεμάτη από τις 19.00. Ήταν και το σκορ που το επέτρεπε να ελπίζει κανείς και από τραγούδια, συνθήματα και πάθος; Απίστευτη ατμόσφαιρα. Και μετά, μπήκε μέσα ο Μαραντόνα. Να προθερμανθεί, να παίξει με το γόνατο, τον ώμο, το μηρό την μπάλα. Σχεδόν σιώπησε μια Τούμπα στην προθέρμανση. Τρομερή η σκιά του. Τον χάζευε ο κόσμος”.

Όσον αφορά στον άνθρωπο Μαραντόνα; Τι θυμάται εξωαγωνιστικό από τον εκλιπών ποδοσφαιρικό γίγαντα ο Νίκος Καραγεωργίου; “Δεν ξεχνιέται η ιστορία με τα 16 ρολόγια! Μέσα στη Νάπολι, για το πρώτο ματς, δεν υπήρχε τίποτε που να μην είναι συνδεδεμένο μαζί του. Καφέ; Φλιτζάνια, Ντιέγκο. Φαγητό; Πιάτα, Ντιέγκο. Ρούχα; Μαραντόνα. Όλη η πόλη στους ρυθμούς ενός ανθρώπου. Πάμε στο γήπεδο, είμαστε στα αποδυτήρια πριν το ματς και έρχονται άνθρωποι του Μαραντόνα. Με χάρτινες σακούλες δώρου, 16 ρολόγια που η πλακέτα έγραφε “Diego 10”. Δώρα του Αργεντίνου υπερστάρ. Είχαμε πάθει πλάκα. Ακόμα το έχω, ένα κειμήλιο πραγματικό”.

Ο Νίκος Καραγεωργίου για Μαραντόνα: “Τα πάθη απογείωσαν το μύθο, αλλά έφυγε πολύ νέος”

Ο Νίκος Καραγεωργίου για Μαραντόνα: Και σαν επίλογο, ρωτήσαμε τον κ. Καραγεωργίου πόσο και πώς επηρέασαν τα πάθη του τον άνθρωπο και τον αθλητή Ντιέγκο. Τον έκαναν πιο απτό, πιο γήινο για τον κόσμο που τον λάτρεψε; “Ο Θεός ξέρει πότε είναι η ώρα καθενός μας, αλλά υπάρχει διάχυτη η αίσθηση πως τα πάθη του του στέρησαν χρόνια ζωής. Πολύ μικρός ‘έφυγε’ στα 60 του. Ο μύθος του ίσως να απογειώθηκε. Να τον ένιωσε πιο κοντά του ο κοινός άνθρωπος, ο απλός οπαδός. Να ένιωσε πως ήταν όντως ένας σαν κι εμάς, με τα καλά και τα στραβά του. Και αυτό λειτούργησε απογειωτικά για το μύθο. Αλλά ως άνθρωπος, έχασε χρόνια ζωής. Και αυτό είναι τραγωδία”.

“Ευτύχησα στην καριέρα μου να παίξω πολλά μεγάλα ματς στην Ευρώπη. Ιδιαίτερα με τον Παναθηναϊκό, σπουδαία παιχνίδια. Αλλά αυτά το ματς με τον κορυφαίο της ποδοσφαιρικής ιστορίας, δεν ξεχνιούνται, ήταν τα κορυφαία όλων” καταλήγει ο Καβαλιώτης προπονητής στις δηλώσεις του στο AFP.

Δείτε ακόμη:

Έχασε, αλλά δεν χάθηκε τίποτα, ο Ολυμπιακός 0-1 από τη Σίτι
Πήρε το εισιτήριο στα νοκ άουτ και η Μπάγερν, 3-1 τη Σάλτσμπουργκ
Το γκολ του… Θεού – Όταν όλοι δάκρυσαν με τον Ντιέγκο!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις