Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μαραντόνα – θάνατος: Ο Θρήνος για τον Ντιέγκο (vid, photo)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μαραντόνα – θάνατος: Ο Θρήνος για τον Ντιέγκο (vid, photo)

Μαραντόνα - θάνατος: Η απώλεια έχει προκαλέσει θρήνο παγκοσμίως - Κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους για να πει το τελευταίο αντίο στον «Ντιεγκίτο» - Αντιδράσεις σε Αργεντινή, Νάπολι, Βαρκελώνη κ.ά.

Μαραντόναθάνατος: Ο Ντίεγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο Θεός της μπάλας. Ένας θρύλος που λατρεύτηκε από εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο για τα «μαγικά» που έκανε με την μπάλα, δεν είναι πλέον εδώ… Ο πόνος είναι δυσβάσταχτος και η απώλεια του έχει προκαλέσει θρήνο παγκοσμίως. Κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους για να πει το τελευταίο αντίο στον «Ντιεγκίτο». Στην Αργεντινή, στην Νάπολι, στην Βαρκελώνη και σε όλο τον κόσμο ο κόσμος πενθεί για την απώλεια του. Ο Μαραντόνα ο θρύλος του ποδοσφαίρου,  πάντα παρέμεινε ένας εκφραστής του λαού και τώρα ο λαός έχει βγει στους δρόμους για να τον αποχαιρετήσει.

Στην Αργεντινή έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος για τον θάνατο του «Pibe de Oro». Η σωρός του βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου έχει τεθεί για λαϊκό προσκύνημα και χιλιάδες κόσμος συρρέει για να τον αποχαιρετήσει, να πει το δικό του αντίο Ντιέγκο, που τόσο πολύ λάτρεψε. Άντρες, γυναίκες και παιδιά με τραγούδια και συνθήματα αποτίουν τον δικό τους φόρο τιμής στον μεγάλο τους ήρωα. Μάλιστα, τα ΜΜΕ της Αργεντινής θεωρούν, πως τουλάχιστον ένα εκατομμύριο κόσμος θα προσέλθει για να πει το αντίο του.

Μαραντόνα – θάνατος: “Να ανοίξω την έδρα της Κυβέρνησης”

Μάλιστα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων. Ο πρόεδρος της Αργεντινής δήλωσε: «Σκέφτηκα ν’ ανοίξω την έδρα της κυβέρνησης της Αργεντινής για τον Ντιέγκο, επειδή από αυτά τα μπαλκόνια βγήκε με το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1986 και μας χαιρέτησε για το Μουντιάλ του 1990. Θέλω όλοι οι Αργεντινοί που θέλουν να τον αποχαιρετήσουν να μπορέσουν να το κάνουν. Ο Μαραντόνα το αξίζει. Τα εκατομμύρια των Αργεντινών που τον αγαπούσαμε και του είμαστε ευγνώμονες τόσο πολύ, θέλουμε να τον αποχαιρετήσουμε».

Μαραντόνα – θάνατος: Ενα Φως για τον Ντιέγκο!

Στην γειτονία Μπόκα του Μπουένος Άιρες. Χιλιάδες κόσμος έχει βγει από χθες το βράδυ στους δρόμους και αποχαιρετάει τον Ντιεγκίτο. Έξω από το γήπεδο της αγαπημένης του Μπόκα Τζούνιορς μαζεύτηκαν χιλιάδες άτομα και είπαν το αντίο τους στον Μαραντόνα. Ο κόσμος έκλεγε και το κλίμα ήταν συναισθηματικά φορτισμένο. Η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να αφήσει αναμμένο μόνο ένα φως στο «Μπομπονέρα». Πιο συγκεκριμένα,  το μόνο φως που έμεινε ανοιχτό στο γήπεδο που μεγαλούργησε, ήταν αυτό της σουίτας που έβλεπε τους αγώνες της αγαπημένης του ομάδας.

Μεσίστια η σημεία στο Μονουμεντάλ!

Ο Αργεντίνος θρύλος λατρεύτηκε από όλη την χώρα και ο θάνατος του έφερε κοντά στους οπαδούς της Μπόκα, αυτούς της «μισητής» Ρίβερ Πλέιτ. Οι «εκατομμυριούχοι» πενθούν για την απώλεια του Θεού της μπάλας και η σημαία έξω από το ιστορικό «Μονουμεντάλ» κυματίζει μεσίστια, ενώ τα φώτα του παρέμειναν αναμμένα όλο το βράδυ. Αρκετοί οπαδοί της ομάδας βγήκαν στους δρόμους για να τον αποχαιρετήσουν, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι, που έκλαιγαν αγκαλιά με τους οπαδούς της Μπόκα.

Τρομερές ήταν και οι σκηνές, που εξελίχθηκαν τόσο έξω όσο και μέσα στο γήπεδο της Αρχεντίνος Τζούνιορς. Η διοίκηση της ομάδας, αποφάσισε να ανοίξει της πύλες του σταδίου «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» για τον κόσμο. Οι κερκίδες γέμισαν ασφυκτικά και ο κόσμος τραγουδούσε συνθήματα προς τιμή του «Ντιεγκίτο». Ενώ, στο γήπεδο ήταν και το τούνελ των αποδυτηρίων με την φιγούρα του «Πίμπε ντ’ ορο».

https://twitter.com/DiarioOle/status/1331777855735336960?s=19

https://twitter.com/AAAJoficial/status/1331787968151949313?s=19

Και εγένετο: “Estadio Diego Maradona”

Στην Νάπολη, που λάτρεψε και λατρεύτηκε όσο κανένας ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους για να αποχαιρετήσει τον Ντιέγκο. Τον θρύλο, που αποτέλεσε το είδωλο χιλιάδων παιδιών και έδωσε χαρά στην πόλη με τα όσα κατάφερε με την φανέλα της Νάπολι. Η ομάδα άφησε αναμμένα τα φώτα του «σπιτιού» του «Σαν Πάολο» και αποφάσισε να το ονομάσει προς τιμήν του «Ντιέγκο Μαραντόνα». Μάλιστα, το αντίο της πόλης και της ομάδας ήταν συγκινητικό. Ο ουρανός φωτίστηκε το βράδυ με τα καπνογόνα και τα βεγγαλικά προς τιμήν του Ντιεγκίτο.

https://twitter.com/brfootball/status/1331678736152977411?s=19

https://twitter.com/sscnapoli/status/1331641201003466752?s=19

Θλίψη και στην Βαρκελώνη. Η Μπαρτσελόνα αποχαιρέτησε με τον δικό της τρόπο τον Αργεντίνο Θεό της μπάλας. Οι σημαίες έξω από το «Καμπ Νου» κυματίζουν μεσίστιες προς τιμήν του, ενώ και η ομάδα είπε το αντίο της στον Ντιεγκίτο μέσω ανάρτησης της στα social media.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα μπορεί να άφησε την τελευταία του πνοή, ωστόσο δεν θα ξεχαστεί ποτέ από τον κόσμο! Όχι μόνο για τα κατορθώματα του με την μπάλα στα πόδια αλλά και για όσα πρέσβευε εκτός γηπέδου, αφού όπως είχε δηλώσει ο ίδιος ήταν ο Τσε του ποδοσφαίρου. Το σίγουρο είναι πως ο Θεός της μπάλας θα μείνει για πάντα στην καρδιά μας.

AD10S Ντιέγκο…

Δείτε ακόμη:

Δικηγόρος Μαραντόνα: «Εγκληματική αμέλεια, απαράδεκτη καθυστέρηση»
Μαραντόνα: «Τι θα έλεγα στον εαυτό μου πριν τον θάνατο;”
Το γκολ του… Θεού – Όταν όλοι δάκρυσαν με τον Ντιέγκο!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις