Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μαραντόνα – θάνατος: Τα ελληνικά ad10s
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μαραντόνα – θάνατος: Τα ελληνικά ad10s

Μαραντόνα - θάνατος: Από τις μεγάλες ομάδες της πατρίδας μας μέχρι τους πολιτικούς αρχηγούς και τα κόμματα, όλοι αποχαιρέτησαν το μεγάλο Ντιέγκο

Μαραντόναθάνατος: Το ad10s στον Μαραντόνα είπε σύσσωμος ο αθλητικός αλλά και ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας. Τον Ντιεγκίτο αποχαιρέτησαν οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης και πολλές ακόμα ομάδες αλλά και οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της βουλής. Ενώ, πλήθος πολιτικών ηγετών ανά τον κόσμο είπαν το αντίο τους στον Αργεντίνο Θρύλο του ποδοσφαίρου.

Ο Ολυμπιακός μέσω ανάρτησης του αποχαιρέτησε τον Ντιεγκίτο. Οι «ερυθρόλευκοι» ανέφεραν: «Ένας πραγματικός θρύλος του ποδοσφαίρου. Αναπαύσου εν ειρήνη Ντιέγκο Μαραντόνα».

https://twitter.com/olympiacosfc/status/1331651873036709896?s=19

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός μίλησε με συγκινητικά λόγια για τον Μαραντόνα, αναφέροντας πως «η αγάπη για την μπάλα προήλθε από εσένα». Αναλυτικά όσα ανέφεραν: «Αναντικατάστατος, Ασταμάτητος. Αξέχαστος. Αθάνατος. Ένας αληθινός θρύλος του παιχνιδιού έφυγε. Η αγάπη για το ποδόσφαιρο προήλθε από σένα. Σε ευχαριστούμε για τις αναμνήσεις. Αναπαύσου εν ειρήνη. Ντιέγκο Αρμάντο».

Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν το αντίο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος» σε ανάρτησε μία φωτογραφία του Ντιεγκίτο από το παιχνίδι της Τούμπας με στην Νάπολι και ανέφερε: «Καλό ταξίδι Ντιέγκο Ήταν τιμή μας που «ευλόγησες» τα χώματα της Τούμπας με την παρουσία σου. Ήταν ευλογία να σε παρακολουθούμε να αγωνίζεσαι. Καλό ταξίδι Ντιέγκο…».

Η ΠΑΕ ΑΕΚ αποχαιρέτησε τον Ντιεγκίτο, λέγοντας πως σήμερα έμαθαν ότι οι Θεοί πεθαίνουν. Πιο συγκεκριμένα η ανάρτηση της αναφέρει: «Σήμερα μάθαμε ότι πεθαίνουν και οι Θεοί! Rest in Peace Diego Armando Maradona».

Μαραντόνα – θάνατος: Οι πολιτικοί

Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε αντίο στον Ντιέγκο Μαραντόνα μέσω ανάρτησης του στο Facebook. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως ήταν το παιδικό του είδωλο. Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε: «Σήμερα έφυγε ο Ντιέγκο των παιδικών μας αναμνήσεων. Ο κοντόσωμος μάγος με τη γαλανόλευκη φανέλα, το χέρι του Θεού το ‘86 και λίγο μετά η ομορφότερη χορογραφία που φτιάχτηκε ποτέ πάνω στο γρασίδι. Ο ήρωας των barrios της Αργεντινής και του φτωχού Νότου της Ιταλίας. Με τον Τσε στο μπράτσο και με το δίκιο πάντα στην καρδιά. Αντίο Ντιέγκο! Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ…».

Η Φώφη Γεννηματά στο αντίο της, έκανε λόγω για ένα ασυμβίβαστο πνεύμα. Αναλυτικά δήλωσε:  «Έφυγε ίσως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, που σφράγισε με το ταλέντο του τον 20ο αιώνα. Θα τον θυμόμαστε για τις όμορφες στιγμές που μας χάρισε και το ασυμβίβαστο πνεύμα του».

Τέλος, και το ΚΚΕ αποχαιρέτησε τον Θεό της μπάλας. Το ΚΚΕ έκανε λόγο για έναν λάτρη του δίκιου και στην ανάρτηση του έγραψε: «έφυγε ο Ντιέγκο Μαραντόνα! Ένας λάτρης του ποδοσφαίρου και του δίκιου!»

Δείτε ακόμη:

Ο Νίκος Καραγεωργίου αποκλειστικά στο AlphaFreePress για τον Ντιέγκο Μαραντόνα
Παγκόσμιος θρήνος – Οι αντιδράσεις για τον χαμό του Πίμπε ντ Όρο
Μαραντόνα: «Τι θα έλεγα στον εαυτό μου πριν τον θάνατο;”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις