Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Εθνική – Nations League: Καλύτερη, όχι καλή
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εθνική – Nations League: Καλύτερη, όχι καλή

Εθνική - Nations League: Αστοχη και αγχωμένη η εθνική έμεινε στο 0-0 με τη Σλοβενία και έχασε την άνοδο - Δοκάρι με “ψαλιδάκι” ο Παυλίδης

ΕθνικήNations League: Ήταν καλύτερη αλλά δεν τα κατάφερε η Εθνική! Η Ελλάδα έμεινε ισόπαλη στο 0-0 απέναντι στην Σλοβενία. Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα μας να μπαίνει δυνατά και να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Γύρισε πολύ ωραία την μπάλα και περίμενε να χτυπήσει στα κενά της άμυνας των Σλοβένων. Είχε αρκετή διάθεση να παίξει επιθετικά και κυνήγησε το πολυπόθητο γκολ. Έκανε αρκετές φάσεις, όμως τόσο η αστοχία στα τελειώματα της όσο και οι εξαιρετικές επεμβάσεις του Όμπλακ κράτησαν το μηδέν.

Η Σλοβενία έπαιξε πιο προσεχτικά και είχε ως πρώτο στόχο την διατήρηση του μηδέν. Επιθετικά έκανε λίγα πράγματα και δεν απείλησε ιδιαίτερα την εστία του Βλαχοδήμου. Κατάφερε να αντέξει στην πίεση του αντιπροσωπευτικό μας συγκροτήματος και να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της. Έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Εθνική – Nations League: Το β’ ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος, η Εθνική συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να κυνηγάει το πολυπόθητο γκολ. Κράτησε μπάλα και απείλησε αρκετές φορές. Οι Σλοβένοι προσπάθησαν να πάρουν την κατοχή και να δημιουργήσουν ευκαιρίες, χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα, αφού απείλησε κυρίως μέσω στατικών φάσεων. Όσο περνούσε η ώρα, η ένταση του αγώνα ήταν ακόμα μεγαλύτερη. Η Εθνική έχασε αρκετές ευκαιρίες. Ο Μπακασέτας έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ, ωστόσο ο Όμπλακ έκανε την απόκρουση στο «γάμα». Ενώ, λίγο αργότερα ένα ψαλιδάκι του Παυλίδη έπειτα από επέμβαση του Σλοβένου κίπερ κατέληξε στο δοκάρι.

Η Ελλάδα έμεινε με 10 παίχτες στο 90’ χάρη στην αποβολή του Χατζηδιάκου, που αποσόβησε γρήγορο γκολ. Έτσι, το αποτέλεσμα έμεινε ως έχει και η Σλοβενία πήρε την πρόκριση, ενώ η Ελλάδα έμεινε στην 2η θέση.

Το φίλμ του αγώνα:

ΓΚΟΛ:

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Χατζηδιάκος 90’

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κάρλος Ντελ Θέρο Γκράντε (Ισπανία), Βοηθοί: Κάρλος Γιούστε Χιμένεθ (Ισπανία), Αλόνσο Φερνάντεθ. (Ισπανία)

Ελλάδα (Τζον Φαντ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Μαυρίας, Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας (Μασούρας 79’), Τσιμίκας (Κυριακόπουλος 90’), Ζέκα (Τζόλης 67’), Κουρμπέλης, Λημνιός, Μπακασέτας, Φορτούνης, Γιακουμάκης (Παυλίδης 46’).

Σλοβενία (Ματίαζ Κεκ): Όμπλακ, Στογιάνοβιτς, Μπλάζιτς, Μεβλία, Μπάλκοβετς, Λόβριτς (Σκούμπιτς 92’), Μπιγιόλ (Βέτριχ 76’), Κούρτιτς, Μποχάρ (Βέρμπιτς 67’), Ίλισιτς (Μπάιριτς 92’), Βούκιτς (Σπόραρ 76’).

Δείτε ακόμη:

Τέταρτο κρούσμα, αναβολή στα ματς με Μπάρτσα, Βιλερμπάν
Πνέουν μένεα στον μπασκετικό Παναθηναικό για τον εξοβελισμό από το “project Βοτανικός”
Συγχαρητήρια Φαντ Σχιπ και στροφή στον “τελικό” με Σλοβενία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις