Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Nations League – αγωνιστικό: Απίθανος διασυρμός
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Nations League – αγωνιστικό: Απίθανος διασυρμός

Nations League - αγωνιστικό: H Ισπανία τιμώρησε τη Γερμανία και την ανάγκασε σε εξευτελιστική ήττα 6-0 - Διπλό η Πορτογαλία 3-2 στην Κροατία

Nations League – αγωνιστικό: Διαστημική «φούρια ρόχα»! Η Ισπανία διέλυσε με 6-0 τη Γερμανία σε ένα παιχνίδι με τρομερό θέαμα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και κυνήγησαν το γρήγορο γκολ. Στο 17’ ο Μοράτα έβαλε την ομάδα του σε θέση οδηγού. Δεν σταμάτησε όμως εκεί και συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Στο 33’ διεύρυναν την διαφορά τους, με τον Τόρες να κάνει το 1-0. Ενώ, πέντε λεπτά αργότερα ο Ρόντρι έκανε το 3-0.

Στο β’ μέρος, το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο. Η Ισπανία είχε τον πλήρη έλεγχο και ήταν μόνιμος κίνδυνος για την εστία των Γερμανών. Τα «πάντσερ» δεν μπορούσαν να αντιδράσουν και να δημιουργήσουν προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων. Χαρακτηριστικό είναι πως έκαναν μόλις δύο σουτ στον αγώνα. Στο 55’ ο Τόρες έκανε το 4-0 για την Ισπανία. Ενώ, στο 71’ έκανε χατ τρικ, πετυχαίνοντας το 5-0. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ογιαρθάμπαλ στο 89’, κάνοντας το τελικό 6-0. Έτσι, με αυτή τη νίκη η Ισπανία πήρε την πρώτη θέση του ομίλου.

Nations League – αγωνιστικό: Διπλό στο Ζάγκρεμπ

Ματσάρα στο Σπλιτ. Η Κροατία ηττήθηκε με 2-3 από την Πορτογαλία. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μπαίνουν δυνατά και να παίρνουν τον έλεγχο. Έπαιξαν επιθετικά και έκαναν αρκετές φάσεις. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί, που κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Στο 29’ ο Κόβασιτς εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σεμέδο και έκανε το 1-0. Η Πορτογαλία προσπάθησε να αντιδράσει, όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει πριν την ανάπαυλα.

Στο β’ μέρος, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και κυνήγησαν την ισοφάριση. Μάλιστα, η Κροατία έμεινε με 10 παίχτες χάρη στην αποβολή του Ρογκ στο 51’. Η Πορτογαλία το εκμεταλλεύτηκε και ισοφάρισε άμεσα. Στο 53’ ο Ντιας έκανε το 1-1. Ενώ, εφτά λεπτά αργότερα πέρασαν μπροστά στο σκορ με γκολ του Φέλιξ. Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και στο 65’ ισοφάρισαν με τον Κόβασιτς. Η Πορτογάλοι συνέχισαν να πιέζουν και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη στις καθυστερήσεις. Στο 91’ ο Ντιας έκανε το 2-3. Η Πορτογαλία παρά τη νίκη τερμάτισε στην 2η θέση του ομίλου.

Nations League – αγωνιστικό: Τα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας

Στα άλλα παιχνίδια του προγράμματος -πλην του Ελβετία-Ουκρανία που ματαιώθηκε λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελβετία- σημειώθηκαν τα παρακάτω αποτελέσματα:

Γαλλία – Σουηδία 4-2
(Ζιρού 16’, 59’, Παβάρ 36’, Κόμαν 95’ – Κλάεσον 5’, Κουάισον 88’)
Λουξεμβούργο – Αζερμπαϊτζάν 0-0
Μαυροβούνιο – Κύπρος 4-0
(Γιόβετιτς 16’, Μπόλιεβιτς 25’,28’, Μουγκόσα 60’)
Ανδόρρα – Λετονία 0-5
(Σενομόρντις 6’, Ικαούνιεκς 57’,60’, Γκουντκόφσκις 70’ (πεν), Κρόλις 90’ πεν.)
Μάλτα – Νησιά Φερόε 1-1
(Γκιλιαουμιέρ 54’ – Γιόνσον 70’)
Γιβραλτάρ – Λιχτενστάιν 1-1
(Μπραντλ 17’ αυτ. – Φρικ 44’).

Δείτε ακόμη:

Τέταρτο κρούσμα, αναβολή στα ματς με Μπάρτσα, Βιλερμπάν
Πνέουν μένεα στον μπασκετικό Παναθηναικό για τον εξοβελισμό από το “project Βοτανικός”
Συγχαρητήρια Φαντ Σχιπ και στροφή στον “τελικό” με Σλοβενία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις