Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Nations League – αγωνιστικό: Βέλγιο και Ιταλία!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Nations League – αγωνιστικό: Βέλγιο και Ιταλία!

Nations League - αγωνιστικό: Μεγάλες νίκες κόντρα σε Αγγλία, Πολωνία αντίστοιχα, με το ίδιο καθαρό σκορ (2-0) - Ιδρωσε και αγχώθηκε η Σλοβενία 2-1 το Κόσοβο

Nations League – αγωνιστικό: Μεγάλη νίκη για το Βέλγιο! Οι «κόκκινοι διάβολοι» νίκησαν 2-0 την Αγγλία. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά και να κυνηγούν το γρήγορο γκολ. Το πέτυχαν τελικά στο 10’, με τον Τιέλεμανς να κάνει το 1-0. Δεν σταμάτησαν όμως εκεί, αφού συνέχισαν να πιέζουν τους Άγγλους. Έκαναν φάσεις και κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους. Στο 24’ ο Μέρτενς έγραψε το 2-0. Οι Άγγλοι προσπάθησαν να αντιδράσουν. Έπαιξαν πιο επιθετικά και απείλησαν αρκετές φορές την εστία του Κουρτουά. Όμως, δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες τους.

Στο β’ μέρος, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και συνέχισαν να πιέζουν τους Βέλγους. Είχαν αρκετές ευκαιρίες να σκοράρουν αλλά υστερούσαν στα τελειώματα τους. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν πιο αμυντικά και κατάφεραν να διατηρήσουν το αποτέλεσμα μέχρι το τέλος. Έτσι, με τη νίκη αυτή πήραν την πρόκριση στα τελικά του Nations League και άφησαν εκτός μάχης την Αγγλία.

Nations League – αγωνιστικό: Με Ζορζίνιο και Μπεράρντι η Ιταλία

Σημαντική νίκη πήρε και η Ιταλία. Η «σκουάντρα ατζούρα» επικράτησε 2-0 της Πολωνίας. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά και να παίρνουν τον έλεγχο. Γύρισαν ωραία την μπάλα και περίμεναν να χτυπήσουν στα κενά της άμυνας των φιλοξενούμενων. Στο 27’ πέρασαν μπροστά στο σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ζορζίνιο. Συνέχισαν να απειλούν και θα μπορούσαν να είχαν φτάσει και σε δεύτερο γκολ πριν την ανάπαυλα.

Στο β’ μέρος, το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο. Οι Ιταλοί είχαν τον πλήρη έλεγχο απέναντι σε μία ανήμπορη να απειλήσει Πολωνία. Μάλιστα, τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τους φιλοξενούμενους, αφού στο 77’ έμειναν με 10 παίχτες χάρη στην αποβολή του Γκοράλσκι. Οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν και πέτυχαν και δεύτερο γκολ. Στο 84’ Μπεράρντι έκανε το 2-0. Έτσι, η Ιταλία παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου.

Nations League – αγωνιστικό: Η Σλοβενία και τα άλλα παιχνίδια

Για τον όμιλο της εθνικής μας, η Σλοβενία τρόμαξε κόντρα στο Κόσοβο και λίγο έλειψε να κάνει τεράστια γκέλα. Βρέθηεκ να χάνει στο 58’ από τους Κοσοβάρους και χρειάστηκε υπερπροσπάθεια αλλά κι ένα πέναλτι στο 90΄ για να το γυρίσει. Ισοφάρισε πρώτα ο Κούτριτς (63’) για να πετύχει χρυσό γκολ από την άσπρη βούλα ο Ιλισιτς, για το τελικό 2-1.

Στους υπόλοιπους αγώνες του προγράμματος σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Ολλανδία – Βοσνία 3-1
(Βαϊνάλντουμ 6’,14’, Ντεπάι 55’ –  Πρέβλιακ 63’)
Δανία – Ισλανδία 2-1
(Έρι
κσεν 12’ πεν.,92’ (πεν) – Κιάρτανσον 85’)

Αυστρία – Βόρεια Ιρλανδία 2-1
(Σάουμπ 81’, Γκριμπιτς 87’ – Μαγκένις 75’)
Σλοβακία – Σκωτία 1-0
(Γκρέγκους 32’)
Τσεχία – Ισραήλ 1-0
(Νταρίντα 7’)
Τουρκία – Ρωσία 3-2
(Καραμάν 26’, Ουντέρ 32’, Τοσούν 52’ (πεν) – Τσέρισεβ 11’, Κουζιάεφ 57’)
Ουγγαρία –
Σερβία 1-1

(Καλμάρ 39’ – Ράντονιτς 17’)
Βουλγαρία – Φινλανδία 1-2
(Ίλιεφ 68’ πεν. – Πούκι 7’, Λούντ 45+1’)
Ουαλία – Ιρλανδία 1-0
(Μπρουκς 67’)
Βόρεια Μακεδονία – Εσθονία 2-1
(Τρικόφσκι 29’, Στογιανόφσκι 68’ – Σάπινεν 52’)
Γεωργία – Αρμενία
(Καζαϊσβίλι 65’ πεν. – Γκαζαριάν 33’, Ανταμιάν 86’)
Σλοβενία – Κόσοβο 2-1
(Κούτριτς 63’, Ίλισιτς 90’ πεν. – Μουρίκι 58’)
Αλβανία – Καζακστάν 3-1
(Τσικαλέσι 16’, Ισμαΐλι 23’, Μανάι 63’ πεν. – Κουάτ 25’)
Λευκορωσία – Λιθουανία 2-0
(Γιαμπλόνσκι 5’, Έμπονγκ 20’).

Δείτε ακόμη:

Και η Βρετανία μετά τη Ρωσία διεκδικεί το Euro 2021
Διπλό 1-0 στην Πορτογαλία με Καντέ η Γαλλία
Τσιμίκας: Στο γήπεδο την ανωτερότητά μας!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις