Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Φόρμουλα 1 – Βιετνάμ: Ούτε το 2021
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φόρμουλα 1 – Βιετνάμ: Ούτε το 2021

Φόρμουλα 1 - Βιετνάμ: Ακόμα κι αν έχει ξεπεραστεί η πανδημία, τα οικονομικά προβλήματα που θα έχουν συσσωρευτεί δεν επιτρέπουν ασυλλόγιστα έξοδα

Φόρμουλα 1Βιετνάμ: Το Βιετναμέζικο Γκραν Πρι βγήκε εκτός του προγράμματος της Φόρμουλα 1 για την σεζόν 2021. Μάλιστα, η κίνησε αυτή προκαλεί αμφιβολία για το αν ο αγώνας θα διεξαχθεί ποτέ. Ο αγώνας στην πρωτεύουσα Ανόι αναμενόταν να κάνει το ντεμπούτο του στην διοργάνωση τον Απρίλιο. Oμως και τότε είχε αναβληθεί λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού.

Το Γκραν Πρι ήταν προγραμματισμένο για τις 25 Απριλίου, όμως η θέση του έμεινε κενή σε ένα καλεντάρι 22 αγώνων, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη. Ενώ, μπορεί να γίνουν 23 αγώνες -καινούριο ρεκόρ για την Φ1- αν βρεθεί Γκραν Πρι να αντικαταστήσει αυτό του Βιετνάμ. Θυμίζουμε, η σεζόν θα ξεκινήσει στην Αυστραλία στις 21 Μαρτίου και θα τελειώσει στις 5 Δεκεμβρίου στο Άμπου Ντάμπι. Το αγγλικό Γκραν Πρι του Σίλβερστοουν είναι στις 18 Ιουλίου. Και το νέο Γκραν Πρι της Σαουδικής Αραβίας θα είναι το προτελευταίο της σεζόν, στις 28 Νοεμβρίου.

Φόρμουλα 1 – Βιετνάμ: Σεζόν με θεατές

Φόρμουλα 1 – Βιετνάμ: Με βάση την εμπειρία της φετινής σεζόν και σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες χώρες, οι άνθρωποι της Φόρμουλα 1 είναι πεπεισμένοι πως μπορέσει να γίνει χωρίς προβλήματα η σεζόν. Αρκεί να μην υπάρξει μεγάλη στροφή προς το χειρότερο αναφορικά με την πανδημία. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι της Φόρμουλα 1 δήλωσαν: «Τα σχέδια της χρονιάς περιλαμβάνουν συνεχή επικοινωνία με τους διοργανωτές των αγώνων και τις τοπικές και κρατικές αρχές, λόγω της μεγάλης ρευστότητας που υπάρχει λόγω της πανδημίας. Η Φόρμουλα 1 και η ΦΙΑ έθεσαν αυστηρά μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια, ώστε να μπορέσει να διεξαχθεί η σεζόν 2020 και να ολοκληρωθεί αποτελεσματικά». Ενώ, συνέχισαν: «Οι διοργανωτές μας για το 2021 έχουν καθησυχαστεί από την ασφαλή επιστροφή μας την φετινή σεζόν. Και με βάση τα σχέδια που έχουμε, θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε σε ένα επίπεδο κανονικότητας την φετινή σεζόν».

Ο πρόεδρος της Φόρμουλα 1, Τσέις Κάρεϊ, τόνισε: «Σχεδιάζουμε αγώνες με θεατές για το 2021, που θα προσφέρουν  μια αίσθηση κοντά στο κανονικό και περιμένουμε οι συμφωνίες μας να τηρηθούν. Έχουμε αποδείξει, ότι μπορούμε να ταξιδέψουμε με ασφάλεια και να διεξάγουμε τους αγώνες μας με ασφάλεια». Μάλιστα, πρόσθεσε: «Οι διοργανωτές των αγώνων έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται την ανάγκη να προχωρήσουμε και να ελέγξουμε τον ιό. Στην πραγματικότητα, πολλοί οικοδεσπότες Γκραν Πρι θέλουν να εκμεταλλευτούν τους αγώνες μας ως πλατφόρμα για να δείξουν ότι προχωράνε μπροστά».

Δείτε ακόμη:

Βράζει με Ζόρντι ο Λιόλιος και με το δίκιο του!
Ο Ολλανδός για όλους και όλα στην εθνική ομάδα
Διάσωση ζητούν οι αθλητές πόλο, βόλεϊ, χάντμπολ!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις