Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μπάσκετ – Ευρωλίγκα: Εξελίξεις κι αλλαγές
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπάσκετ – Ευρωλίγκα: Εξελίξεις κι αλλαγές

Μπάσκετ - Ευρωλίγκα: Παρελθόν από επιχειρησιακός διευθυντής θα αποτελέσει σύντομα ο Έντουαρντ Σκοτ - Κλειστά συμβόλαια σε Μπάγερν, Βιλερμπάν, wildcard η Άλμπα

ΜπάσκετΕυρωλίγκα: Αρκετές εξελίξεις έφερε η τηλεδιάσκεψη των μετόχων της Ευρωλίγκας. Πιο συγκεκριμένα, ο στενός συνεργάτης του Ζόρντι Μπερτομέου, Έντουαρντ Σκοτ, έκανε γνωστή την απόφαση του να αποχωρήσει από την θέση του επιχειρησιακού διευθυντή της Λίγκας. Ενώ, αποφασίστηκε να δοθούν κλειστά συμβόλαια σε Μπάγερν Μονάχου και Βιλερμπάν, με την Άλμπα να παίρνει wildcard. Ο Έντουαρντ Σκοτ κατέχει την θέση του επιχειρησιακού διευθυντή για κάτι παραπάνω από μια δεκαετία και αποτελεί στενό συνεργάτη του Ζόρντι Μπερτομέου. Όμως, αποφάσισε να αφήσει την θέση του για προσωπικούς λόγους. Ενώ, όπως όλα δείχνουν αυτό θα συμβεί στο τέλος του 2020.

Μάλιστα, οι ομάδες θα ενημερωθούν σχετικά τις επόμενες ώρες με σκοπό να βρεθεί ο αντικαταστάτης του από τη νέα σεζόν. Την ίδια ώρα, η Ευρωλίγκα θέλει να κάνει 13 τα εγγυημένα συμβόλαια της από τα 11 που ήταν έως τώρα. Γι’ αυτό το λόγο αποφασίστηκε να δοθούν κλειστά συμβόλαια σε Μπάγερν Μονάχου και Βιλερμπάν. Ενώ, η Άλμπα Βερολίνου φαίνεται πως θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο, ωστόσο θα πάρει προσωρινά διετή wildcard.

Μπάσκετ – Ευρωλίγκα: Διετής wildcard στην Άλμπα

Το ζήτημα της αποχώρησης του Σκοτ ήταν το θέμα, που απασχόλησε τις ομάδες στην σημερινή τηλεδιάσκεψη, ωστόσο μέσα από αυτή πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της Ευρωλίγκας. Παράλληλα, οι ομάδες-μέτοχοι της διοργάνωσης θα πρέπει να μελετήσουν τα δεδομένα για τα κλειστά συμβόλαια των Μπάγερν και Βιλερμπάν έως τον Ιούνιου του 2021. Ενώ, αμέσως μετά θα δοθεί διετή wildcard στην Άλμπα. Εξίσου σημαντική ήταν η απόφαση να δημιουργηθεί μια εταιρία, η οποία, θα αναλάβει να υλοποιήσει όλα τα πλάνα της διοργάνωσης τα επόμενα χρόνια.

Δείτε ακόμη:

Η πανδημία …έδωσε άκυρο στην προετοιμασία του Πόλο με τις ΗΠΑ
Δεν πάει Τουρκία η Ελλάδα για το Euro Ενόργανης
Με πριγκιπική απόφαση μόνο άτομα του χώρου της υγείας στην εξέδρα!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις