Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εκλογές ΗΠΑ 2020: Επεισόδια στην καταμέτρηση ψήφων στην Πενσιλβάνια
ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Επεισόδια στην καταμέτρηση ψήφων στην Πενσιλβάνια

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άντρες που έφεραν οπλισμό και εμπόδιζαν τη διαδικασία καταμέτρησης ψήφων στην πολιτεία όπου προηγείται ο Μπάιντεν

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Μπαρούτι μυρίζει η ατμόσφαιρα στην Πενσιλβάνια, σε μια από τις πολιτείες όπου προηγείται με διαφορά περίπου 10.000 ψήφων ο υποψήφιος με τους Δημοκρατικούς, Τζο Μπάιντεν. Τα πνεύματα έχουν οξυνθεί στην πολιτεία-κλειδί καθώς Ντόναλντ Τραμπ έχει προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο, επικαλούμενος νοθεία, τη στιγμή που ρεπουμπλικανικό επιτελείο αλλά και υποστηρικτές του αρνούνται να αποδεχθούν την επικράτηση Μπάιντεν σε νέες-πολιτείες κλιεδιά.

Το κλίμα δυναμιτίστηκε το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα) στην Πενσιλβάνια, προτού ανακοινωθεί ο νικητής της αναμέτρησης-θρίλερ στις ΗΠΑ. Σε δύο συλλήψεις ανδρών που μάλιστα ήταν οπλισμένοι και ετοιμάζονταν να παρέμβουν στη διαδικασία καταμέτρησης ψήφων προχώρησε η αστυνομία. Οι δύο ένοπλοι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, φέρεται να είχαν στην κατοχή τους τουφέκια τύπου AR-15. Όπως ενημερώθηκε, πάντως, η αστυνομία, μητέρα με τον γιό της και έναν ακόμη άντρα έφτασαν στη Φιλαδέλφεια από τη Βιρτζίνια με ένα ασημένιο Hummer.

Η συγκεκριμένη ομάδα εκτιμάται, δε, πως αγόρασε πρόσφατα οπλικά συστήματα. Πάντως, οι συλλήψεις διενεργήθηκαν καθώς οι δύο άντρες εμπόδιζαν τη διαδιακασία καταμέτρησης και ταυτόχρονα οπλοφορούσαν παράνομα. Η ταυτότητα των συλληφθέντων δεν έχει γνωστοποιηθεί.

Τραμπ: «Οι εκλογές δεν έχουν τελειώσει ακόμα»

Το προεκλογικό επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα το απόγευμα ότι οι προεδρικές εκλογές «δεν έχουν τελειώσει», τη στιγμή που ο Δημοκρατικός αντίπαλός του, ο Τζο Μπάιντεν, βρίσκεται προ των πυλών του Λευκού Οίκου. Ο Μπάιντεν προηγείται πλέον στην Πολιτεία της Τζόρτζια (16 μεγάλοι εκλέκτορες), ενώ πήρε προβάδισμα και στην Πενσιλβάνια (20 μεγάλοι εκλέκτορες), με την ενσωμάτωση των επιστολικών ψήφων, η καταμέτρηση των οποίων συνεχίζεται.

«Αυτές οι εκλογές δεν τελείωσαν. Οι λανθασμένες προβλέψεις που ανακηρύσσουν τη νίκη του Τζο Μπάιντεν βασίζονται σε αποτελέσματα τα οποία απέχουν πολύ από το να είναι τα τελικά σε τέσσερις Πολιτείες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ματ Μόργκαν, ένα στέλεχος της εκστρατείας του Τραμπ. «Μόλις ολοκληρωθούν οι εκλογές, ο Πρόεδρος Τραμπ θα επανεκλεγεί» κατέληξε. Κανένα μεγάλο αμερικανικό μέσο ενημέρωσης δεν έχει ανακηρύξει νικητή τον Μπάιντεν μέχρι στιγμής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις