Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΟΥΕΦΑ – Διαιτησία: Χάος με το χέρι
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΟΥΕΦΑ – Διαιτησία: Χάος με το χέρι

ΟΥΕΦΑ - Διαιτησία: Αίτημα στη ΦΙΦΑ να υπάρξει πλαίσιο συνεννόησης και κατανόησης και ανοχή από τους διαιτητές μέχρι να αφομοιωθεί ο νέος κανονισμός για το χέρι

ΟΥΕΦΑΔιαιτησία: Επιστολή στον πρόεδρο της ΦΙΦΑ, Τζιάνι Ινφαντίνο, έστειλε η ΟΥΕΦΑ. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ζητάει να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία στον κανονισμό για το χέρι. Και να διευθετηθούν οι ανάλογες ποινές σε σχέση με τον κανονισμό με σκοπό να μην υπάρξουν βαριές τιμωρίες στους παίχτες. Μάλιστα, η ΟΥΕΦΑ καλεί την ΦΙΦΑ να δείχνουν μεγαλύτερη ανοχή οι διαιτητές ώστε να αποφευχθούν βαριές τιμωρίες και να μην τιμωρούνται άδικα οι ποδοσφαιριστές. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από το ρεπορτάζ του Associated Press.

Ακόμα, ξεκαθαρίζει πως πρέπει να υπάρξουν άμεσα διορθώσεις, αφού έχουν ήδη υπάρξει ανάλογα περιστατικά σε παιχνίδια ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Αλλά και σε αγώνες πρωταθλημάτων και στα οποία υπήρξε ακούσια επαφή των παιχτών με την μπάλα.

ΟΥΕΦΑ – Διαιτησία: Αυξήθηκε η απογοήτευση

Αναλυτικά όσα αναφέρει η επιστολή της ΟΥΕΦΑ: «Είναι απαραίτητο να ορίσουμε αυστηρά τις περιπτώσεις στις οποίες η φάση επηρεάζεται από το χέρι ή τον ώμο, το οποίο είναι πραγματικά ακανόνιστο. Υπήρξαν πολλές άδικες αποφάσεις και ως αποτέλεσμα έχει αυξηθεί η απογοήτευση και η ταλαιπωρία στην ποδοσφαιρική κοινότητα”.

Για να προσθέσει: «Η μπάλα χτυπά στο χέρι ή τον ώμο των παικτών και είναι κάτι που συμβαίνει αρκετά συχνά και, επειδή τις περισσότερες περιπτώσεις είναι αναπόφευκτο, δεν πρέπει να τιμωρείται με υπερβολικό τρόπο. Επί του παρόντος, αυτή η κατάσταση αποφασίζει τα αποτελέσματα των αγώνων”.

Δείτε ακόμη:

Μάχες για την πρόκριση σε τέσσερις ομίλους του Champions League
“Φοβισμένοι στην αρχή, Ολυμπιακός στην επανάληψη”
Σκέψεις για ανάθεση του Euro στην ΟΥΕΦΑ σύμφωνα με την “Parisien”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις