Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τραμπ – εκλογές ΗΠΑ 2020: Απορρίφθηκαν δύο προσφυγές
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ – εκλογές ΗΠΑ 2020: Απορρίφθηκαν δύο προσφυγές

Τραμπ - εκλογές ΗΠΑ 2020: Η διαφορά υπέρ του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, έχει μειωθεί σημαντικά, σε λιγότερες από 14.000 ψήφους.

Τραμπ – εκλογές ΗΠΑ 2020: Δύο δικαστές στις πολιτείες Τζόρτζια και Μίσιγκαν απέρριψαν προσφυγές του προεκλογικού επιτελείου του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τις οποίες απαιτούσαν να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων των εκλογών ΗΠΑ 2020. Την ίδια ώρα, στο νήμα κρίνεται η νίκη στην πολιτεία της Τζόρτζια, καθώς απομένουν μόλις 50.000 ψήφοι για να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση στις αμερικανικές εκλογές 2020.

Η διαφορά υπέρ του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, έχει μειωθεί σημαντικά, σε λιγότερες από 14.000 ψήφους. Προκειμένου να έχει ελπίδες ο Τζο Μπάιντεν να γυρίσει την παραδοσιακά «κόκκινη» πολιτεία υπέρ του θα πρέπει να αποσπάσει τουλάχιστον το 63% των ψήφων που απομένουν. Νωρίτερα, δικαστής στην πολιτεία της Τζόρτζια απέρριψε την προσφυγή του Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να μην καταμετρηθούν ψήφοι στην κομητεία της Σαβάνα. Η ομάδα του προέδρου κατήγγειλε παρατυπία στη διαδικασία καταμέτρησης, ωστόσο, ο δικαστής Τζέιμς Μπας απέρριψε την προσφυγή.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο δικαστής Τζέιμς Μπας στην Τζόρτζια απέρριψε την προσφυγή, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν υπήρχαν ενδείξεις για κακοδιαχείριση στην καταμέτρηση των ψήφων από αξιωματούχους.

Απορρίφθηκε και η προσφυγή στο Μίσιγκαν

Λίγο αργότερα, σύμφωνα με το CNN, έγινε γνωστό πως απορρίφθηκε και η προσφυγή του Ντόναλντ Τραμπ, αναφορικά με την καταμέτρηση ψήφων στο Μίσιγκαν. Η δικαστής Σίνθια Στέφενς εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένη καθώς, η πλευρά Τραμπ δεν παρουσίασε επαρκεί στοιχεία για να βασίσει τον ισχυρισμό της. Δικηγόροι του επιτελείου Τραμπ έχουν εξαπολύσει πολυμέτωπη νομική επίθεση σε αρκετές από τις πολιτείες-πεδία μάχης.

Η ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ ζητούσε πιο διευρυμένη πρόσβαση των εκπροσώπων της στην καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στην πολιτεία, η οποία έχει γείρει υπέρ του Δημοκρατικού υποψηφίου. Έτσι, το αίτημα του Αμερικανού προέδρου απορρίπτεται και σύντομα αναμένεται να εκδοθεί η έγγραφη δικαστική απόφαση για το θέμα.

Δείτε ακόμη
Κρίνεται ο γάμος του Τραμπ; – Το viral tweet για τη Μελάνια
Έκλεψαν επιστολικές ψήφους στην Αριζόνα – Τις βρήκε αγρότης
“Τι πραγματικά συμβαίνει με τις Πολιτείες” – Καταγγελίες των Ρεπουμπλικανών Ελλάδος
«Ακούω τον ήχο της νίκης»: Η προσευχή της «πνευματικής συμβούλου» του Τραμπ
Η πρώτη διεμφυλική γερουσιαστής στην αμερικανική ιστορία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις