Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

22

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εμπάργκο όπλων στην Τουρκία: Τι θέλει να σταματήσει η Ελλάδα
ΚΟΣΜΟΣ

Εμπάργκο όπλων στην Τουρκία: Τι θέλει να σταματήσει η Ελλάδα

Εμπάργκο όπλων στην Τουρκία: Το εμπάργκο όπλων είναι ένα ακόμη όπλο της στη φαρετρα της ΕΕ, προκειμένου να "πείσει" την Τουρκία να αλλάξει την προκλητική – επιθετική της πολιτική.

Εμπάργκο όπλων στην Τουρκία: Το πυροβόλο όπλο του βίντεο είναι ιταλικό, έχει εγκατασταθεί σχεδόν σε όλα τα σκάφη του τουρκικού ναυτικού, τα οποία όμως στρέφουν απειλητικά τις κάννες τους προς τη χώρα μας, εναντίον της Ευρώπης δηλαδή, η οποία και προμηθεύει τους γείτονες με τα συγκεκριμένα όπλα. Αυτόν ακριβώς τον παραλογισμό επιχειρεί να σταματήσει η Ελλάδα, με το εμπάργκο όπλων που ζήτησε από την Ευρώπη. Το εμπάργκο όπλων είναι ένα ακόμη όπλο της στη φαρετρα της ΕΕ, προκειμένου να “πείσει” την Τουρκία να αλλάξει την προκλητική – επιθετική της πολιτική. Δεν γίνεται να πουλάει η Ευρώπη σφαίρες στην Τουρκία, η οποία να στραφούν κάποια στιγμή εναντίον της, τόνισε στον ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Τα οπλικά συστήματα που προμηθεύονται οι Τούρκοι από χώρες της Ευρώπης και κυρίως από τη Γερμανία

Στα υποβρύχια τύπου 214 – όπως τα Παπανικολής που έχει η Ελλάδα, η Τουρκία παίρνει από τη Γερμανία το σύστημα αναερόβιας πρόωσης.  Εξελίσσουν τα Άρματα Leopard που κατέχουν, αγοράζοντας τεχνολογία από γερμανικές εταιρείες. Όπως και στα αντιαεροπορικά συστήματα Χίσάρ.. μεταφέρουν την τεχνολογία των Γερμανών για την ανάπτυξή τους.Αγοράζουν επίσης γερμανικές αντιαρματικές κεφαλές πυραύλων που τις ενσωματώνουν σε τουρκικά πυρομαχικά. “Μόνο το 2019 να επισημάνω, πάνω από το 1/3 των οπλικών συστημάτων που εξήγαγε η Γερμανία, κατέληξε στην Τουρκία. Άρα η Γερμανία επωφελείται από μια ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα κ την Τουρκία.”, Αναφέρει ο Λάμπρος Τζούμης, Αντιστράτηγος ε.α

Από την Ιταλία, οι Τούρκοι έχουν προμηθευτεί, εκτός από το πυροβόλο όπλο Ότο Μελάρα και άδεια κατασκευής επιθετικών ελικοπτέρων A-129. Η τουρκική αεροπορία μάλιστα προμηθεύεται ιταλικά αεροσκάφη ανθυποβρυχιακού πολέμου. Και η Ισπανία εξάγει όπλα προς τους γείτονες. Όπως το ελικοπτεροφόρο αποβάσεων Anadolu.. ή τα αεροσκάφη CN235.. που αποτελούν το τουρκικό μάτι στο Αιγαίο.. Μέχρι να διακοπεί πάντως – αν διακοπεί, η εξαγωγή ευρωπαϊκών όπλων προς την Τουρκία, η Ελλάδα ισχυροποιεί την στρατιωτική της ισχύ, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στη Βουλή.

Για το 2021 στο προσχέδιο, από τα 530 εκατ. ευρώ ετησίως που προβλέπονταν, θα ανέβουμε στα 2+ δισ. για τις ανάγκες της χώρας, εξηγεί ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Σύμφωνα με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, η σύμβαση για την αγορά πολεμικών αεροσκαφών Rafale από τη Γαλλία θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή εντός του 2020. Εχουν ήδη αρχίσει να τοποθετούνται στα Mirage ανταλλακτικά – που καθυστερούσαν από το 2012 ενώ επιβεβαίωσε την αγορά τεσσάρων ελικοπτέρων Romeo, τα καλύτερα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα όπως τα χαρακτήρισε.

Δείτε ακόμη
Από τα καλύτερα “πελατάκια” της Μέρκελ ο Ερντογάν
H απάντηση Βερολίνου στην Αθήνα για τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία
Αποκάλυψη: Επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ – Οι όροι για διάλογο και η Χάγη
Εμανουέλ Μακρόν, η μεγάλη έκπληξη
Ο Μακρόν κηρύσσει “πόλεμο” στον Ερντογάν – Τα βάζει με το Ισλάμ, ανακαλεί τον πρέσβη στην Άγκυρα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις