Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ελληνοτουρκικά νέα: Ο Σχοινάς έβαλε “στη θέση του” τον εκπρόσωπο του Ερντογάν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνοτουρκικά νέα: Ο Σχοινάς έβαλε “στη θέση του” τον εκπρόσωπο του Ερντογάν

Ελληνοτουρκικά νέα: Άμεση ήταν η αντίδραση του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, στις κατηγορίες που εκτόξευσε κατά των Ευρωπαίων ηγετών ο Φαχρεντίν Αλτούν.

Ελληνοτουρκικά νέα: Πληρωμένη απάντηση έδωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς στον υπεύθυνο επικοινωνίας του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή ανάρτησή του στο twitter ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν δείχνουν σεβασμό στους μουσουλμάνους. Συγκεκριμένα στο «τιτίβισμά» του στον προσωπικό του λογαριασμό ο Φαχρετίν Αλτούν τόνισε ότι «ορισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες σήμερα δεν στοχεύουν μόνο τους Μουσουλμάνους. Επιτίθενται στις ιερές αξίες μας, στη γραφή μας, στον προφήτη μας και στους πολιτικούς ηγέτες μας – τον τρόπο ζωής μας», δίνοντας έτσι παράταση στην κόντρα της Τουρκίας με τον Γάλλο πρόεδρος Μακρόν.

Από την πλευρά του ο Μαργαρίτης Σχοινάς δεν άφησε την δήλωση να «πέσει κάτω» και με δικό του μήνυμα στο Twitter απάντησε στον Αλτούν, παραθέτοντας την διάταξη της της συνθήκης της ΕΕ για τις βασικές αξίες που διέπουν τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής. «Συγνώμη που θα σας απογοητεύσω, αλλά αυτός είναι ο τρόπος ζωής μας, όπως ορίζεται από τη Συνθήκη μας. Ο Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής». έγραψε στην ανάρτησή του ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Αναφορικά με τη σχετική διάταξη στη Διακήρυξη της ΕΕ, αυτή αναφέρει πως «η Ένωση βασίζεται στις αξίες του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, του κράτους δικαίου και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων των ατόμων που ανήκουν σε μειονότητες. Αυτές οι αξίες είναι κοινές στα κράτη μέλη σε μια κοινωνία που υπερισχύει ο πλουραλισμός, η μη διάκριση, η ανοχή, η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη και η ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών».

Δείτε ακόμη
Γαλλία: Φυλάκιση σε 19χρονη φοιτήτρια που τάχθηκε υπέρ της δολοφονίας του καθηγητή Πατί
Επικίνδυνα παιχνίδια Ερντογάν με ασκήσεις, ελληνική απάντηση με αντι-Navtex
Δένδιας: Κάναμε συμφωνίες με την Ιταλία, την Αίγυπτο, την Αλβανία – Προχωράμε με όλους πλην της Τουρκίας
Ο Μακρόν κηρύσσει “πόλεμο” στον Ερντογάν – Τα βάζει με το Ισλάμ, ανακαλεί τον πρέσβη στην Άγκυρα
“Ενθαρρύνεις την ισλαμοφοβία” – Επίθεση του Ιμράν Χαν στον Μακρόν

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις