Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μπουντεσλίγκα – αγωνιστικό: Βασίλισσα της κοιλάδας!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπουντεσλίγκα – αγωνιστικό: Βασίλισσα της κοιλάδας!

Μπουντεσλίγκα - αγωνιστικό: Η Ντόρτμουντ 3-0 άνετα τη Σάλκε σε κατ' ευφημισμό ντέρμπι - Πεντάρα στην Αϊντραχτ η σούπερ Μπάγερν

Μπουντεσλίγκα – αγωνιστικό: Νικήτρια στο ντέρμπι της «κοιλάδας του Ρουρ» αναδείχθηκε η Ντόρτμουντ. Οι «κιτρινόμαυροι» νίκησαν 3-0 την Σάλκε. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά και να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Έκαναν αρκετές φάσεις και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει ένα γκολ πριν την ανάπαυλα. Όμως, η Σάλκε είχε κλειστεί σωστά και άντεξε στην πίεση. Έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Στο β’ μέρος, η Ντόρτμουντ ανέβασε κι’ άλλο την απόδοση της. Έκλεισε τους «βασιλικούς μπλε» στα καρέ τους και πίεσαν για το προβάδισμα. Το πέτυχαν τελικά στο 55’ με τον Ακάνζι να κάνει το 1-0. Δεν σταμάτησε μόνο εκεί, αφού έξι λεπτά αργότερα διπλασίασε τα τέρματα της, όταν ο Χάλαντ έκανε το 2-0.  Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Χούμελς, γράφοντας το τελικό 3-0 στο 78’. Έτσι, η Ντόρτμουντ έφτασε σε μία εύκολη νίκη απέναντι σε μία Σάλκε, που φάνηκε ανήμπορη να απειλήσει.

Μπουντεσλίγκα – αγωνιστικό: Πύραυλος η Μπάγερν

«Διαστημική» Μπάγερν. Οι Βαυαροί διέλυσαν με 5-0 την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την ομάδα του Χάνσι Φλίκ, αφού πήρε νωρίς το προβάδισμα. Στο 10’ ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έκανε το 1-0. Η Μπάγερν έκανε ότι ήθελε μέσα στο γήπεδο και λίγο αργότερα διπλασίασε τα τέρματα της. Στο 26’ ο Πολωνός επιθετικός με δεύτερο προσωπικό του γκολ έγραψε το 2-0. Οι Βαυαροί θα μπορούσαν να είχαν φτάσει και σε τρίτο γκολ πριν το ημίχρονο. Στο β’ μέρος, οι γηπεδούχοι συνέχισαν από εκεί που σταμάτησαν. Στο 60’ ο Λεβαντόφσκι ολοκλήρωσε το χατ τρικ, κάνοντας το 3-0. Ενώ, λίγο αργότερα ο Λερόι Σανέ πέτυχε το 4-0. Η Μπάγερν δεν σταμάτησε εκεί, αφού στο 91’ ο Μουσιάλα σημείωσε το τελικό 5-0.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια του προγράμματος, η Μάιντς ηττήθηκε με 2-3 από την Γκλάντμπαχ (Ματέτα 23’, 36’ – Στίντλ 15’, Χόφμαν 76’ (πεν), Γκίντερ 83’). Η Λειψία νίκησε 2-1 την Χέρτα Βερολίνου (Ουπαμεκάνο 11’, Σάμπιτσερ 77’ (πεν.) – Κόρντομπα 8’). Ενώ, η Ουνιόν Βερολίνου έμεινε ισόπαλη στο 1-1 με την Φράιμπουργκ (Άντριχ 36’ – Γκρίφο 34’).

Δείτε ακόμη:

Ο Εμμανουηλίδης για όλους και όλα στον ΠΑΟ και όχι μόνο
Ο καθένας με την δική του ατζέντα και ο Ινφαντίνο δεν είναι εξαίρεση!
Οι συναντήσεις κορυφής των εκπροσώπων ΦΙΦΑ-ΟΥΕΦΑ στην Ελλάδα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις