Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Φόρμουλα 1 – Πορτογαλία: Ο Χάμιλτον την pole
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φόρμουλα 1 – Πορτογαλία: Ο Χάμιλτον την pole

Φόρμουλα 1 - Πορτογαλία: Ξένισαν αλλά …εβγαλαν στον αφρό τις Μερσέντες οι μέτριες γόμες - Δευτερος ο ομόσταυλος Μπότας, τρίτος ο Φερστάπεν με Ρεντ Μπουλ

Φόρμουλα 1Πορτογαλία: Φοβερός Λούις Χάμιλτον πήρε την pole position στο Γκραν Πρι της Πορτογαλίας. Ο Βρετανός πέρασε τον συμπαίχτη του, Βάλτερι Μπότας σε ένα εντυπωσιακό τελείωμα, ενός ασυνήθιστου προκριματικού. Οι δύο πιλότοι της Μερσεντές έτρεξαν με μεσαία ελαστικά, που είναι θεωρητικά αργότερα και αποδείχτηκε μία εξαιρετική επιλογή.

Ο Χάμιλτον έκανε δύο πολύ γρήγορους γύρους στο αποκορύφωμα των προκριματικών και προσπέρασε τον Φινλανδό, έχοντας διαφορά μόλις 0.101 δευτερολέπτων. Αυτή ήταν η 97η pole position του Βρετανού. Ο Μαξ Φερστάπεν της Ρεντ Μπουλ κατέλαβε την 3η θέση, μπροστά από τον Τσάρλς Λεκλέρκ της Φεράρι.  Ο Ολλανδός είχε διαφορά 0.2 δευτερολέπτων και ο Μονεγάσκος ήταν πίσω του με 0.186 δευτερόλεπτα. Μάλιστα, είχαν γίνει και μερικές αεροδυναμικές αλλαγές στην βελτιωμένη Φεράρι του.

Φόρμουλα 1 – Πορτογαλία: Ο Φέτελ και οι άλλοι

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ κατέλαβε την 15η θέση, αφού δεν μπόρεσε να κάνει καλούς χρόνους. Πίσω από τον Λεκλέρκ, 5ος τερμάτισε ο Σέρχιο Πέρεθ της Ρέισινγκ Ποίντ και έμεινε μπροστά από τον δεύτερο οδηγό της Ρεντ Μπουλ, Άλεξ Άλμπον. Ενώ, την 7η και 8η θέση κατέλαβαν οι Κάρλος Σάινθ και Λάντο Νόρις της Μακλάρεν.  Ο Πιέρ Γκασλί της Άλφα Ταύρι και ο Ντάνιελ Ρικιάρντο δεν πήραν μέρος στον τρίτο προκριματικό καθώς έπειτα από μια μικρή σύγκρουση, αντιμετώπισαν πρόβλημα στα πίσω φτερά των μονοθέσιων τους. Ο πιλότος της Γουίλιαμς, Τζώρτζ Ράσελ θα ξεκινήσει 14ος και διατήρησε το σερί, που κατέχει. Πιο συγκεκριμένα, ο Βρετανός δεν έχει τερματίσει ποτέ πίσω από συμπαίχτη του σε προκριματικούς γύρους.

Δείτε ακόμη:

Ο Εμμανουηλίδης για όλους και όλα στον ΠΑΟ και όχι μόνο
Ο καθένας με την δική του ατζέντα και ο Ινφαντίνο δεν είναι εξαίρεση!
Οι συναντήσεις κορυφής των εκπροσώπων ΦΙΦΑ-ΟΥΕΦΑ στην Ελλάδα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις