Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Λαβρόφ Αθήνα: Επιβεβαίωση της επικείμενης επίσκεψης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαβρόφ Αθήνα: Επιβεβαίωση της επικείμενης επίσκεψης

Λαβρόφ Αθήνα: Επιβεβαίωση της επικείμενης επίσκεψης Λαβρόφ από την εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ - Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Νίκο Δένδια και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Λαβρόφ Αθήνα: Την επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ στην Ελλάδα μέσα στις επόμενες μέρες, επιβεβαίωσε το μεσημέρι της Πέμπτης η ρωσική κυβέρνηση. Στη σχετική ενημέρωση προχώρησε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, τονίζοντας πως ο Λαβρόφ θα βρεθεί στη χώρα μας στις 26 Οκτωβρίου, σε μια «επίσκεψη εργασίας», κατά την οποία θα συναντηθεί με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η επίσκεψη του Λαβρόφ στην Αθήνα, ακολουθεί την προ ημερών ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα ότι η Μόσχα αναγνωρίζει το νόμιμο κατά το Διεθνές Δίκαιο δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια και δείχνει τη διάθεση των δυο χωρών να ενισχύσουν εκ νέου τις σχέσεις τους.

https://twitter.com/mfa_russia/status/1319268754136702976?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1319268754136702976%7Ctwgr%5Eshare_3%2Ccontainerclick_1&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fpolitics%2Farticle%2F1057749%2Fzaharova-stin-athina-stis-26-oktovriou-o-sergei-lavrof%2F

Πού οφείλεται ο «ξαφνικός έρωτας» της Μόσχας για την Αθήνα

Η ψυχρολουσία στον Σουλτάνο με την υπενθύμιση ότι πριν από 193 χρόνια, ο τουρκικός στόλος ηττήθηκε από δυνάμεις της Ρωσίας, της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας στο Ναυαρίνο, ανοίγοντας τον δρόμο για την ανεξαρτησία της Ελλάδας, ήταν ενδεικτική της αλλαγής κλίματος, λίγα 24ωρα πριν την επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα.

Φυσικά, ούτε η ξαφνική επίσκεψή του Ρώσου ΥΠΕΞ μετά από 4 χρόνια είναι τυχαία ούτε οι “θερμές” αναρτήσεις της Μόσχας στα social media.

Οι Ρώσοι πρώτα απ’ όλα ενδιαφέρονται για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Γι’ αυτό και τους ενοχλεί η επενδυτική παρουσία των Αμερικανών στην περιοχή. Επίσης, θέλουν να τα έχουν καλά μαζί μας, για να έχουν μια ισχυρή φωνή στους κόλπους του ΝΑΤΟ. Και φυσικά, στηρίζοντας εμάς, δείχνοντας δηλαδή πόσο αναβαθμισμένο ρόλο έχουμε στα μάτια τους,  στέλνουν μήνυμα στην Τουρκία.

Άλλωστε, οι σχέσεις Πούτιν-Ερντογάν δε διανύουν και την καλύτερη περίοδο, ειδικά από τη στιγμή που ο Σουλτάνος είπε να εμπλακεί στη σύρραξη στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, στο πλευρό των Αζέρων.

Δείτε ακόμη

Βίντεο: Η εντυπωσιακή άφιξη του πολεμικού πλοίου «Vice Admiral Kulakov» στον Πειραιά

Η Μόσχα “θυμίζει” στην Άγκυρα τη βύθιση του Οθωμανικού Στόλου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις