Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Εθνική – Nations League: Επαγγελματική νίκη
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εθνική – Nations League: Επαγγελματική νίκη

Εθνική - Nations League: Η γαλανόλευκη επιβλήθηκε άνετα 2-0 της Μολδαβίας με γκολ από τους Μπακασέτα και Μάνταλο

ΕθνικήNations League: Ήσυχο βράδυ για την Εθνική μας στο ΟΑΚΑ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα νίκησε με 2-0 την Μολδαβία. Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Ελλάδα να μπαίνει δυνατά και να παίρνει τον έλεγχο του αγώνα. Είχε διάθεση και κυνήγησε το γρήγορο γκολ. Έκανε αρκετές φάσεις και έκλεισε τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους. Στα μέσα του ημιχρόνου φάνηκε να ρίχνει την ένταση της, όμως δεν απειλήθηκε καθόλου από τους Μολδαβούς.

Η εθνική μας είχε μερικές ευκαιρίες με κάποια σουτ, αλλά δεν μπορούσε να παραβιάσει την εστία του Ναμάσκο. Οι δύο ομάδες φαινόταν, πως θα οδηγηθούν ισόπαλες στα αποδυτήρια. Όμως, στο 45’ η Εθνική μας κέρδισε πέναλτι χάρη σε τράβηγμα του Πόσμακ, ο οποίος, αντίκρισε και την κόκκινη κάρτα. Ο Μπακασέτας εκτέλεσε εύστοχα και έστειλε την ομάδα μας στα αποδυτήρια, βρισκόμενη μπροστά στο σκορ.

Εθνική – Nations League: Το β’ ημίχρονο

Στο β’ μέρος, η Ελλάδα μπήκε εξίσου δυνατά και διεύρυνε αμέσως τα τέρματα της. Στο 50’ ο Μάνταλος έκανε το 2-0 μετά από όμορφη συνεργασία με τον Μπακασέτα. Στην συνέχεια, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε τον απόλυτο έλεγχο με χαρακτηριστικό το 80% στην κατοχή. Ο Φαντ Σιπ έκανε αλλαγές για να ξεκουράσει την ομάδα. Οι αλλαγές του Ολλανδού ανανέωσαν την ομάδα και κυνήγησαν το τρίτο γκολ. Στο 85’ ο Ρότα έκανε ένα παιδαριώδες πέναλτι, όμως ο Βλαχοδήμος στην μοναδική φορά, που χρειάστηκε απέκρουσε το σουτ του Μιλιντσεάνου. Ενώ, στην συνέχεια ο Φορτούνης είχε δυο δοκάρια.

Το φίλμ του αγώνα:

ΓΚΟΛ: Μπακασέτας 45’ (πεν), Μάνταλος 50’

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Πόσμακ 50’

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ντένις Χίγκλερ (Ολλανδία), Βοηθοί: Μπας Βαν Ντόνγκεν (Ολλανδία), Γιαν Βράιες (Ολλανδία)

Ελλάδα (Τζον Φαντ Σιπ): Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος (Ρότα 69’), Γιαννούλης, Τζαβέλλας, Σβάρνας, Κουρμπέλης (Μπουχαλάκης 83’), Ζέκα, Λημνιός (Πέλκας 76’), Μάνταλος (Φορτούνης 69’), Μπακασέτας, Παυλίδης (Φούντας 83’).

Μολδαβία (Ενγκίν Φιράτ): Ναμάσκο, Μούντρατς, Ποσμάκ, Άρμας, Πλατσίκα, Κότσιουτς, Ρέαμπτσιουκ, Ράτσα (Μαραντίτσι 66’), Ιονίτσα (Ράκου 76’), Καϊμάκοφ (Επουρεάνου 46’), Νικολαέσκου (Μιλιντσεάνου 58’).

Δείτε ακόμη:

Βάζει τριφύλλι “στην καρδιά” ο Μαουρίσιο
Κλασικός μαραθώνιος σε μη κλασικές ατομικές διαδρομές
Σταθερή η κατάσταση του Πέκοβιτς – Διαψεύδει την «Telegraf» το περιβάλλον του

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις