Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ερντογάν Ελλάδα: Ο Τούρκος πρόεδρος εξηγεί γιατί απέσυρε το Όρουτς Ρέις
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν Ελλάδα: Ο Τούρκος πρόεδρος εξηγεί γιατί απέσυρε το Όρουτς Ρέις

Ερντογάν Ελλάδα: Όπως σημείωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η απόσυρση του ερευνητικού σκάφους έγινε για να επιτρέψει μια διπλωματική προσέγγιση με την Ελλάδα.

Ερντογάν Ελλάδα: Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παραδέχτηκε πως το Oruc Reis αποσύρθηκε προκειμένου να δοθεί χώρος για διπλωματική προσέγγιση με την Ελλάδα. Μιλώντας μετά την προσευχή της Κυριακής, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ανοιχτός σε μία συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για μια συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, είπε, αλλά το ουσιαστικό είναι τι θα συζητηθεί και για ποιους λόγους θα συναντηθούμε. Όπως σημείωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η απόσυρση του ερευνητικού σκάφους έγινε για να επιτρέψει μια διπλωματική προσέγγιση με την Ελλάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι τουρκικές επιχειρήσεις στην περιοχή έχουν τελειώσει. Ωστόσο, ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis θα επιστρέψει στην αποστολή του στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης.

Το ίδιο υποστήριξε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk. Όπως είπε, η συντήρηση του πλοίου μπορεί να διαρκέσει «μερικές εβδομάδες». «Αφού ολοκληρωθεί η συντήρηση, θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας με αποφασιστικότητα», πρόσθεσε.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστρεψε παρόλα αυτά τα πυρά του κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με αφορμή την επίσκεψή της στο Καστελόριζο. «Αν η Πρόεδρος της Ελλάδας έρχεται στο Καστελόριζο και κάνει επίδειξη δύναμης, τότε εμείς θα κάνουμε ακόμη μεγαλύτερη» είπε και τόνισε πως «με αυτά που κάνει στο Καστελόριζο» η Ελλάδα, η συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό θα είναι δύσκολη.

Δείτε ακόμη
«Αντε γ@@@@@ κ. Ερντογάν» – Το τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη για άρθρο εφημερίδας
Ερντογάν για πιθανή συνάντηση με Μητσοτάκη: Εάν πρόκειται να συζητήσουμε για το Καστελόριζο, δεν υπάρχει ανάγκη
Πρώην γραμματέας τουρκικού υπ. Άμυνας: «Η Ελλάδα να εκκενώσει και να μας παραδώσει εννέα νησιά»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις