Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Φόρμουλα 1 – Χάμιλτον: Στην μπούκα!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φόρμουλα 1 – Χάμιλτον: Στην μπούκα!

Φόρμουλα 1 - Χάμιλτον: Εξετάζεται το ενδεχόμενο να διωχθεί πειθαρχικά ο Αγγλος οιωνεί πρωταθλητής για πολιτικά μηνύματα στη φανέλα του

Φόρμουλα 1 – Χάμιλτον: Στο μάτι της ΦΙΑ βρίσκεται ο Λούις Χάμιλτον. Πιο συγκεκριμένα, η Διεθνής Ομοσπονδία  Αυτοκινήτου εξετάζει το ενδεχόμενο παράβασης κανονισμών. Θυμίζουμε, ο Βρετανός πιλότος της Μερσεντές πριν και μετά τον αγώνα του Μουτζέλο (όπου και νίκησε εύκολα) επέλεξε να φορέσει μια μπλούζα για την Μπριόνα Τέιλορ. Γι’ αυτό η ΦΙΑ θέλει να διαπιστώσει αν υπάρχει παραβίαση των κανόνων. Η μπλούζα που φορούσε ο Χάμιλτον είχε γραμμένο ένα μήνυμα. Στο μπροστινό της μέρος έγραφε: «Συλλάβετε τους αστυνομικούς που σκότωσαν την Μπριόνα Τέιλορ», ενώ, στο πίσω μέρος έγραφε: «Πείτε το όνομα της» και είχε μια φωτογραφία της.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Φόρμουλα 1 απαγορεύονται μηνύματα με πολιτικό περιεχόμενο και μηνύματα και γι’ αυτό θα υπάρξει έρευνα. Ο Χάμιλτον έχει προχωρήσει σε παρόμοιες ενέργειες, αφού, φορούσε μπλούζα του κινήματος «Black Lives Matter» χωρίς να υπάρξει κάποια αντίδραση. Όμως, αυτήν την φορά οι αρχές της διοργάνωσης θα κάνουν έρευνες.

Φόρμουλα 1 – Χάμιλτον: Η Μπριόνα Τέιλορ

Η Μπριόνα Τέιλορ ήταν θύμα αστυνομικής βίας και είναι ένα σύμβολο μαζί με τον Τζώρτζ Φλόιντ. Ήταν 26 ετών, εργαζόταν ως νοσοκόμα και δολοφονήθηκε από αστυνομικούς στις ΗΠΑ στις 13 Μαρτίου. Οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι της χωρίς ένταλμα σε μια αναζήτηση ενός υπόπτου, που δεν έμενε πλέον στο εν λόγω κτήριο και την πυροβόλησαν αρκετές φορές. Για την περίπτωση της έχουν μιλήσει αρκετοί αθλητές και καλλιτέχνες όπως ο Λεμπρόν Τζέιμς, η Ναόμι Οσάκα αλλά και οι Μπιγιονσέ και Όπρα.

Δείτε ακόμη:

Πέρασαν Ντινάμο Κιέβου, Γάνδη, 2-0 την Αλκμααρ και 2-1 τη Ραπίντ αντίστοιχα
ΠΑΟΚάρα όνειρο 2-1 την Μπενφίκα πέρασε στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ (vid)
Στον αέρα το Final 8 του Basketball Champions League

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις