Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ – Τσάμπιονς Λιγκ: Ράβει κουστούμι! (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΟΚ – Τσάμπιονς Λιγκ: Ράβει κουστούμι! (vid)

ΠΑΟΚ - Τσάμπιονς Λιγκ: Σοβαρός όσο ποτέ άλλοτε ο δικέφαλος του βορρά πέταξε άνετα εκτός την Μπενφίκα 2-1 και πάει πλέι οφ!

ΠΑΟΚΤσάμπιονς Λιγκ: Ενας ΠΑΟΚ τόσο σοβαρός, όσο ποτέ, πέτυχε τρομερή νίκη, με άνετο τρόπο μάλιστα, κόντρα στην Μπενφίκα 2-1. Την απέκλεισε και συνεχίζει στα πλέι οφ με την Κράσνονταρ εκτός.  Εκεί, όπου θα διεκδικήσει σε δύο παιχνίδια των 90′ (και παράταση αν χρειαστεί) ένα εισιτήριο για τους χρυσοφόρους όμιλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

 Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι μαγκωμένες και να ψάχνουν να βρουν τον ρυθμό τους. Ο ΠΑΟΚ ήταν προσηλωμένος στο να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του και έδωσε στην Μπενφίκα την κατοχή.  Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν τους «ασπρόμαυρους» και προσπάθησαν να απειλήσουν τον Ζίβκοβιτς. Στο 30’ είχαν δοκάρι με τον Πίτσι, ωστόσο δεν κατάφεραν κάτι παραπάνω με τον ΠΑΟΚ να αμύνεται υποδειγματικά και να διαχειρίζεται σωστά την πίεση, που δέχτηκε. Έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

ΠΑΟΚ – Τσάμπιονς Λιγκ: Η ώρα των Γιαννούλη, Ζίβκοβιτς

Στο β’ μέρος, οι Λουζιτανοί μπορεί να είχαν την κατοχή και να πίεζαν, ωστόσο ο ΠΑΟΚ ανέβασε τον ρυθμό του και άρχισε να ανεβαίνει στο γήπεδο. Αναπτύχθηκαν σωστά και πάτησαν στην περιοχή του Βλαχοδήμου. Στο 63’ πήραν το προβάδισμα μετά από ωραία εναλλαγή της μπάλας και προβολή του Γιαννούλη, με το γκολ να πιστώνεται στον Βερτόγκεν ως αυτογκόλ. Μετά το 1-0 ανέβηκε η ψυχολογία του ΠΑΟΚ και άρχισε να απειλεί περισσότερο. Στο 75’ ο Ζίβκοβιτς έκανε το 2-0, πληγώνοντας την πρώην ομάδα του. Η Μπενφίκα το μόνο που κατάφερε, ήταν να μειώσει στο 94’ με τον Ράφα Σίλβα.

Το φιλμ του αγώνα:

ΓΚΟΛ: Βερτόγκεν 63’ (αυτγκ), Ζίβκοβιτς 75’, Ράφα Σίλβα 94’

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία), Μάρκ Μπορσκ (Γερμανία), Στέφαν Λουπ (Γερμανία)

ΠΑΟΚ (Α. Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Κρέσπο, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Πέλκας (Αντρίγια Ζίβκοβιτς 66’), Τζόλης (Εσίτι 80’), Άκπομ (Σφιντέρσκι 70’).

Μπενφίκα (Ζ. Ζεσούς): Βλαχοδήμος, Αντρέ Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Βερτόνχεν, Γκριμάλδο, Πίζι, Βάιγκλ, Ταράμπτ, Έβερτον, Σεφέροβιτς (Βινίσιους 72’), Πεντρίνιο (Νούνιες 65’).

Δείτε τα highlight και τα γκολ του αγώνα από το OPEN TV (tvopen.gr)


Δείτε ακόμη:

“Ωρα για τον ΠΑΟΚ να κερδίσει την Μπενφίκα, εγώ το έχω ξαναπετύχει”
Πήρε Λιβάι Γκαρσία η ΑΕΚ με υπέρβαση Μελισσανίδη
Παίκτης των νταμπλούχων και με τη βούλα ο Γάλλος

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις