Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

24

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορσική Μακρόν: Ο Γάλλος πρόεδρος καταγγέλλει το “παιχνίδι” της Ρωσίας με την Τουρκία
ΚΟΣΜΟΣ

Κορσική Μακρόν: Ο Γάλλος πρόεδρος καταγγέλλει το “παιχνίδι” της Ρωσίας με την Τουρκία

Κορσική Μακρόν: «Δεν είμαστε αφελείς», αλλά οι χώρες της Med7 θέλουν να ξαναρχίσουν έναν «διάλογο καλή τη πίστη» με την Τουρκία, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Κορσική Μακρόν: Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, αναφερόμενος στη Ρωσία και την Τουρκία, κατήγγειλε το «ηγεμονικό παιχνίδι των ιστορικών δυνάμεων» στη Μεσόγειο, από τη Λιβύη μέχρι τη Συρία. «Η Μεσόγειός μας είναι σήμερα το θέατρο παρατεταμένων συγκρούσεων, στη Συρία, στη Λιβύη (…) Το ηγεμονικό παιχνίδι των ιστορικών δυνάμεων που επιδιώκουν να αποσταθεροποιήσουν όλη την περιοχή και ο ρόλος της Ρωσίας, όπως και της Τουρκίας, μας ανησυχούν», είπε ο Γάλλος πρόεδρος στη συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη της Συνόδου της Med7 στην Κορσική. Παράλληλα, ο κ. Μακρόν έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα για τη Μόρια και μήνυμα στήριξης κατά των απειλών της Τουρκίας.

«Η Γαλλία και η Γερμανία θα ενώσουν δυνάμεις και θα προτείνουμε να αναλάβουμε και εμείς ασυνόδευτους ανηλίκους», ανέφερε ο Μακρόν, υπογραμμίζοντας πως «πρέπει να ανανεώσουμε τη συμφωνία με την Τουρκία, να δουλέψει ο μηχανισμός επανεισδοχής». Για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο ανέφερε πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την υποστήριξη προς την Ελλάδα και την Κύπρο και κοινός μας στόχος είναι να επιστρέψει η σταθερότητα στην περιοχή, να σταματήσουν οι μονομερείς ενέργειες, να σταματήσουν φυσικά οι γεωτρήσεις».

«Δεν είμαστε αφελείς», αλλά οι χώρες της Med7 θέλουν να ξαναρχίσουν έναν «διάλογο καλή τη πίστη» με την Τουρκία, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Δείτε ακόμη

Έμπρακτη η συμπαράσταση στην Ελλάδα – “Χτύπημα” στην Άγκυρα η Med 7
Pax Mediterranea! Το tweet Μακρόν, “μήνυμα” στην Τουρκία
Η Αθήνα “αδειάζει” την Άγκυρα: Δεν υπήρξε διάλογος με τον Τούρκο αξιωματικό στο ΝΑΤΟ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις