Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ελληνοτουρκικά νέα: Δεν υπήρξε διάλογος με τον Τούρκο αξιωματικό στο ΝΑΤΟ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνοτουρκικά νέα: Δεν υπήρξε διάλογος με τον Τούρκο αξιωματικό στο ΝΑΤΟ

Ελληνοτουρκικά νέα: Υποβολή προτάσεων στο ΝΑΤΟ και κανένας διάλογος στο πλαίσιο "τεχνικών συζητήσεων" στο ΝΑΤΟ τονίζουν διπλωματικές πηγές.

Ελληνοτουρκικά νέα: Η Αθήνα αδειάζει την Αγκυρα για τα περί ανταλλαγής απόψεων στο ΝΑΤΟ που υποστήριξε με ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Αμυνας. Συγκεκριμένα, αναφορικά με πληροφορίες που διακινεί η τουρκική πλευρά περί “ανταλλαγής απόψεων” στο πλαίσιο “τεχνικών συζητήσεων” στο ΝΑΤΟ, διπλωματικές πηγές τονίζουν ότι ο Έλληνας αξιωματικός μετέβη στο γραφείο του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ προκειμένου υποβάλει τα σχόλια της ελληνικής πλευράς επί των προτάσεων του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ για ενδεχόμενο μηχανισμό αποκλιμάκωσης.

Ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής ζήτησε από τον Έλληνα Αξιωματικό σειρά διευκρινήσεων επί των υποβληθέντων σχολίων. Όπως υπογραμμίζουν διπλωματικές πηγές, δεν υπήρξε διάλογος με τον Τούρκο αξιωματικό. Επιπρόσθετα, οι αναφορές σε “ανταλλαγή απόψεων” στο πλαίσιο “τεχνικών συζητήσεων” εντάσσονται στη διαρκή προσπάθεια της Τουρκίας να παρουσιάσει μια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα προκειμένου να αποφύγει την επιβολή κυρώσεων για τις παράνομες ενέργειές της.

Τι έλεγε το τουρκικό υπουργείο Αμυνας

Νωρίτερα το τουρκικό υπουργείο Αμυνας με ανακοίνωσή του τόνιζε ότι Τούρκοι και Ελληνες αντάλλαξαν απόψεις και θα υπάρξει νέα επικοινωνία τις επόμενες ημέρες. Στην ανακοίνωση σημειωνόταν ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης “έγινε ανταλλαγή απόψεων στη συνάντηση όπου συζητήθηκαν μέτρα για την πρόληψη πιθανής παρέμβασης μεταξύ στρατιωτικών παραγόντων” Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη έγινε συζήτηση για την τουρκική παραβατικότητα κατόπιν ελληνικού αιτήματος στο Συμβούλιο των Μονίμων Αντιπροσώπων της Συμμαχίας. Η Ελλάδα ενημέρωσε τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ για τις παράνομες και προκλητικές ενέργειες ενός μέλους της Συμμαχίας σε βάρος της ίδιας της ασφάλειας και της συνοχής της Συμμαχίας.

Δείτε ακόμη

Ασύλληπτο τουρκικό μένος για Μακρόν – Ο Τσαβούσογλου περιμένει… συγγνώμη
Συμφωνία Μητσοτάκη – Μακρόν: Σταματούν οι τουρκικές προκλήσεις, αλλιώς κυρώσεις
Οργή στην Άγκυρα: Αλαζόνας με αποικιοκρατικά αντανακλαστικά ο Μακρόν
Πρόγραμμα διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας για το 2021 υπέγραψαν Ελλάδα και Ισραήλ
Άρθρο Μητσοτάκη σε Times, FAZ και Le Monde: Αν η Τουρκία δεν λογικευτεί, μόνη λύση οι κυρώσεις
Ειρωνεύεται συνεργάτης του Στόλτενμπεργκ – «Οι Έλληνες ακόμη θρηνούν την απώλεια της Κωνσταντινούπολης»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις