Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ελλάδα – Ισραήλ συνεργασία: “Έπεσαν” οι υπογραφές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα – Ισραήλ συνεργασία: “Έπεσαν” οι υπογραφές

Ελλάδα - Ισραήλ συνεργασία: Οι αντιπροσωπείες της Ελλάδας και του Ισραήλ υπέγραψαν το πρόγραμμα διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας για το 2021.

Ελλάδα – Ισραήλ συνεργασία: Πρόγραμμα Διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας για το έτος 2021 υπέγραψαν Ελλάδα και Ισραήλ. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, την Τετάρτη 09 Σεπτεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Ισραήλ με το πέρας της οποίας υπεγράφη το πρόγραμμα Διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας για το έτος 2021, με την εφαρμογή του οποίου αναβαθμίζεται περαιτέρω η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, με την διεξαγωγή κοινών ασκήσεων και επιχειρησιακών δραστηριοτήτων δοθεισών και των πρόσφατων εξελίξεων στην περιοχή αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ήτοι της Ανατολικής Μεσογείου.

Το Ισραήλ, έχει στηρίξει με τον πιο ευθύ τρόπο την Ελλάδα, ενώ έγινε γνωστό πρόσφατα, πως ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, επισκέφθηκε το Τελ Αβιβ πριν από την κρίση του Ιουλίου. Κι εκεί συμφώνησε ότι το Ισραήλ θα βοηθήσει την Ελλάδα, σε περίπτωση εμπλοκής με την Τουρκία, σε επίπεδο τηλεπικοινωνιών – πληροφοριών. Η συνεργασία αυτή, στο όποιο επίπεδο της, επαναβεβαιώθηκε κατά την τελευταία επίσκεψη στο Ισραήλ του έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια.

ΥΠΑΜ: Περίοδος εντατικών ασκήσεων ΕΦ με Ισραήλ & Ελλάδα

Η υπογραφή συμφωνίας με Ελλάδα και  Ισραήλ ήταν στα πλαίσια της ανάπτυξης των διμερών και τριμερών  σχέσεων που έχει η Κυπριακή Δημοκρατία με χώρες της περιοχής, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας στο ΡΙΚ. Σύμφωνα με τον υπουργό στα πλαίσια της συμφωνίας Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ αναμένεται θα διεξαχθούν κοινές ασκήσεις έρευνας και διάσωση, ειδικών επιχειρήσεων και αεροναυτικές ασκήσεις.  Ο Χαράλαμπος Πετρίδης ενέταξε τη συμφωνία που υπεγράφη την Τρίτη στην Αθήνα στον ετήσιο προγραμματισμό για διάφορες δραστηριότητες που θα έχουν οι τρεις χώρες μέσα στον επόμενο ένα χρόνο. Πρόκειται για κοινές ασκήσεις που θα έχει η Εθνική Φρουρά με αντίστοιχες δυνάμεις του Ισραήλ και της Ελλάδας.

Ο υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι είναι ξεκάθαρο ότι μετά την τετραεθνή άσκηση μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας, Γαλλίας και Ιταλίας, η Εθνική Φρουρά θα προχωρήσει και σε ανάλογες δραστηριότητες και με άλλες χώρες εμβαθύνοντας έτσι τη μεταξύ τους συνεργασία.  Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του στο ΡΙΚ ο ΥΠΑΜ μίλησε για αριθμό ασκήσεων που θα ανακοινώνονται εν καιρώ. Ανέφερε ότι σύντομα «θα έχουμε νέα αεροναυτική άσκηση με το Ισραήλ και 2-3 άλλες ασκήσεις που θα τις ανακοινώσουμε σύντομα». Ερωτηθείς για το γαλλικό αεροπλανοφόρο και το ενδεχόμενο να πλεύσει προς την περιοχή, ο Χαράλαμπος Πετρίδης ανέφερε ότι ο ίδιος δεν έχει κάτι προς ανακοίνωση.

https://twitter.com/PetridesCh/status/1303629857876774912?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1303629857876774912%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.philenews.com%2Feidiseis%2Fpolitiki%2Farticle%2F1014739

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις