Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μάας – Μόρια: Έκκληση μέσω twitter έκανε ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας για την φωτιά στο ΚΥΤ
ΚΟΣΜΟΣ

Μάας – Μόρια: Έκκληση μέσω twitter έκανε ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας για την φωτιά στο ΚΥΤ

Μάας - Μόρια: Ο Γερμανός υπουργός εξωτερικών ζητά από τις χώρες της ΕΕ να υποδεχθούν μετανάστες από την πυρκαγιά στο ΚΥΤ της Μόριας.

Μάας – Μόρια: Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας ζήτησε σήμερα από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υποδεχθούν μετανάστες εξαιτίας της «ανθρωπιστικής καταστροφής» που προκλήθηκε από τη φωτιά στον καταυλισμό της Μόριας, στη Λέσβο. «Οφείλουμε το συντομότερο να προσδιορίσουμε πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε την Ελλάδα» και στη βοήθεια αυτή «περιλαμβάνεται μια κατανομή ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ που είναι έτοιμες να υποδεχθούν (μετανάστες)», έγραψε στο Twitter ο Χάικο Μάας, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της ΕΕ κατά το τρέχον εξάμηνο, μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε τον καταυλισμό αυτό.

Την ίδια ώρα το δικό του μήνυμα έστειλε μέσω twitter και ο Σάρλ Μισέλ τονίζοντας πως η “Η ΕΕ είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει στήριξη μετά την φωτιά στη Μόρια, ανέφερε σε μήνυμά του στο twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. «Οι σκέψεις μου είναι με όλους εκείνους που κινδύνευσαν στον προσφυγικό καταυλισμό στη Μόρια. Πλήρης αλληλεγγύη με τους ανθρώπους της Λέσβου που παρέχουν στέγαση, τους μετανάστες και το προσωπικό. Είμαστε σε επικοινωνία με τις ελληνικές Αρχές και έτοιμοι να παρέχουμε στήριξη», ανέφερε ο κ. Μισέλ, αναφορικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε στο ΚΥΤ του νησιού.

 
Δείτε ακόμη
Σαρλ Μισέλ: «Είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε στήριξη στην Μόρια»
Τουρκία: Νέο χαμηλό επίπεδο-ρεκόρ της λίρας έναντι του δολαρίου
Ιταλός μαφιόζος δάγκωσε και κατάπιε δάχτυλο σωφρονιστικού υπαλλήλου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις