Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γαλλία – κορονοϊός: Η κατάσταση στην χώρα είναι ανησυχητική
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία – κορονοϊός: Η κατάσταση στην χώρα είναι ανησυχητική

Γαλλία - κορονοϊός: «Ανησυχητική» χαρακτήρισε την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Γαλλία, ο υπουργός Υγείας της χώρας.

Γαλλία – κορονοϊός: Η κατάσταση με τον κορονοϊό στην Γαλλία είναι «ανησυχητική» με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων κάθε εικοσιτετράωρο να ανέρχεται σε επίπεδα ρεκόρ, αλλά ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας του νέου κορονοϊού «μπορεί να αποφευχθεί», δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Ολιβιέ Βεράν.

«Ο ρυθμός αναπαραγωγής του ιού βρίσκεται στο 1,2, αριθμός χαμηλότερος από το 3,2-3,4 που είδαμε κατά τη διάρκεια της άνοιξης. Επομένως ο ιός εξαπλώνεται με χαμηλότερη ταχύτητα, αλλά κυκλοφορεί, πράγμα το οποίο είναι ανησυχητικό», πρόσθεσε ο Βεράν σε δηλώσεις που έκανε στον ραδιοσταθμό France Inter.

Ύφεση 9% το 2020 προβλέπει η στατιστική υπηρεσία της χώρας

Η στατιστική υπηρεσία της Γαλλίας (INSEE) επιβεβαίωσε την Τρίτη την πρόβλεψη για μείωση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) της χώρας κατά 9% το 2020 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Η οικονομική δραστηριότητα στη Γαλλία αναμένεται να φθάσει στο 95% του προ της πανδημίας επιπέδου κατά το τρίτο τρίμηνο και στο 96% το τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με την INSEE.

Στο δεύτερο τρίμηνο του 2020, η οικονομική δραστηριότητα ανήλθε στο 81% του προ κορονοϊού επίπεδο. Η INSEE ανέφερε επίσης ότι η απασχόληση μειώθηκε κατά 0,9% στο δεύτερο τρίμηνο μετά την πτώση της κατά 2% στο πρώτο τρίμηνο.

Η Γαλλία καταγράφει 329 χιλιάδες κρούσματα, ενώ οι νεκροί έχουν φτάσει τις 30.726.

Δείτε ακόμη
Σοκ στη Ρωσία: Επίθεση με χημική ουσία σε γραφείο συνεργατών του Ναβάλνι
Θετικά νέα για την κατάσταση της υγείας του Μπερλουσκόνι
Ιστορικό κύμα καύσωνα στην Καλιφόρνια – Το αδιαχώρητο στις παραλίες (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις