Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Τανκς στον Έβρο: Προγραμματισμένη η μεταφορά από τη Συρία, λέει το Anadolu
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τανκς στον Έβρο: Προγραμματισμένη η μεταφορά από τη Συρία, λέει το Anadolu

Τανκς στον Έβρο: Οι δύο αυτοκινητοπομπές θα φτάσουν στην Αδριανούπολη με πλοία που θα ξεκινήσουν από το λιμάνι της Αλεξανδρέττας.

Τανκς στον Έβρο: Προγραμματισμένη δραστηριότητα της δεύτερης στρατιάς της Τουρκίας με έδρα τη Μαλάτεια χαρακτηρίζει το Anadolu τη μεταφορά αρμάτων μάχης από τη Συρία με προορισμό την Αδριανούπολη. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, δεν υφίσταται μεταφορά στρατευμάτων στα σύνορα με την Ελλάδα. Οι δύο αυτοκινητοπομπές θα φτάσουν στην Αδριανούπολη με πλοία που θα ξεκινήσουν από το λιμάνι της Αλεξανδρέττας. Την ίδια ώρα, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφερόταν στην πιθανότητα να πρόκειται για επιστροφή στρατευμάτων που παλαιότερα μεταφέρθηκαν από τον Έβρο στη Συρία.

Νωρίτερα, το τουρκικό ειδησεογραφικό δίκτυο haberler.com, μετέδωσε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις από το απόγευμα της Κυριακής ξεκίνησαν να μεταφέρουν τανκς από τα σύνορα με τη Σύρια, στα σύνορα με την Ελλάδα στον Έβρο.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, η κίνηση αυτή των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας έρχεται ως απάντηση στις προκλητικές κινήσεις της Ελλάδας στις οποίος προχώρησε από κοινού με τη Γαλλία και την Κύπρο. Μάλιστα, “η σταγόνα ξεχείλισε από το ποτήρι” με την έλευση του γαλλικού αεροπλανοφόρου “Charles de Gaulle” στην Ανατολική Μεσόγειο. Τα 40 τανκς του τουρκικού στρατού, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου μεταφέρονται από τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία στην Ανδριανούπολη, μια ανάσα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Δείτε ακόμη

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Άγκυρα μεταφέρει 40 τανκς από την Συρία στον Έβρο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις