Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Έβρος τανκς: Τουρκικά δημοσιεύματα “ανάβουν” νέες “φωτιές”
ΝΕΕΣ "ΒΟΜΒΕΣ"

Έβρος τανκς: Τουρκικά δημοσιεύματα “ανάβουν” νέες “φωτιές”

Έβρος τανκς: Πληροφορίες που κάνουν λόγο για μεταφορά τανκς στα σύνορα με την Ελλάδα από την Τουρκία μεταδίδουν Μέσα Ενημέρωσης της γείτονος χώρας.

Έβρος τανκς: Τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αναφέρουν ότι μεταφέρονται 40 τανκς από την Συρία στα σύνορα με τον Έβρο, σε μια κίνηση των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας “που έρχεται ως απάντηση στις προκλητικές κινήσεις της Ελλάδας στην ανατολική Μεσόγειο”, όπως μεταδίδουν. Το τουρκικό ειδησεογραφικό δίκτυο haberler.com, δημοσιεύει βίντεο και φωτογραφίες από το τουρκικό στρατιωτικό κομβόι που μεταφέρει τα τανκς από τη Συρία στον Έβρο. Όπως θα δείτε και εσείς τα τεθωρακισμένα είναι φορτωμένα σε οχήματα του στρατού.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, η κίνηση αυτή των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας έρχεται ως απάντηση στις προκλητικές κινήσεις της Ελλάδας στις οποίος προχώρησε από κοινού με τη Γαλλία και την Κύπρο. Μάλιστα, “η σταγόνα ξεχείλισε από το ποτήρι” με την έλευση του γαλλικού αεροπλανοφόρου “Charles de Gaulle” στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τα 40 τανκς του τουρκικού στρατού, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου μεταφέρονται από τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία στην Αδριανούπολη, μια ανάσα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Οι δηλώσεις Ερντογάν

Νωρίτερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε προχωρήσει σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εγκαίνια νοσοκομείου. «Θα καταλάβουν σύντομα ότι η Τουρκία έχει πολιτική, οικονομική και στρατιωτική δύναμη να διαλύσει τους χάρτες που της επιβάλλονται. Είτε θα το καταλάβουν πολιτικά, είτε θα το βιώσουν οδυνηρά στο πεδίο της μάχης», ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε άλλο σημείο.

Ο Ερντογάν, μεταξύ άλλων, ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία και ο λαός της είναι προετοιμασμένοι για κάθε πιθανότητα και για κάθε αποτέλεσμα. Οπως υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το sigmalive, η Τουρκία βρίσκεται με κάθε τρόπο και εκφράζει σε όλες τις πλατφόρμες, τις συνεντεύξεις, και τα μηνύματά της ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να μοιραστεί ό,τι είναι δίκαιο.

Δείτε ακόμη

Κουρτς για ελληνοτουρκικά: “Ο Μητσοτάκης κάνει εξαιρετική δουλειά”
Εν αναμονή τηλεφωνικής επικοινωνίας Μητσοτάκη – Μέρκελ
Ο διάλογος Στόλτενμπεργκ – Παναγιωτόπουλου που εκθέτει τον γγ του ΝΑΤΟ
Ελληνοτουρκικά: Έτοιμος να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ο Μητσοτάκης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις