Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πομπέο – Τουρκία: Νέα παρέμβαση για την κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο
ΚΟΣΜΟΣ

Πομπέο – Τουρκία: Νέα παρέμβαση για την κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο

Πομπέο - Τουρκία: Αποκλιμάκωση και μείωση των εντάσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο ζήτησε ο Μάικ Πομπέο.

Πομπέο – Τουρκία: Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο ζήτησε να “μειωθούν οι εντάσεις” στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κάλεσε σήμερα την Ελλάδα και την Τουρκία να “μειώσουν τις εντάσεις” για να σταματήσει η κλιμάκωση στην περιοχή. “Καλούμε όλους να κάνουν ένα βήμα για να μειωθούν οι εντάσεις και να αρχίσουν διπλωματικές συνομιλίες στο θέμα των διενέξεων που υπάρχουν στην Ανατολική Μεσόγειο”, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και μιλώντας για το δημοσίευμα της “DIE WELT”, σύμφωνα με το οποίο ο Ερντογάν έδωσε εντολή στους στρατηγούς του να βυθίσουν ελληνικό πλοίο ή να καταρρίψουν ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος, επισήμανε ότι πρόκειται για έγκριτη εφημερίδα και ότι αυτό το δημοσίευμα δεν έχει διαψευσθεί, ούτε από την τουρκική κυβέρνηση, αλλά ούτε και από την τουρκική Πρεσβεία στο Βερολίνο.

Αυτό αναδεικνύει για άλλη μια φορά ποιος προκαλεί στην περιοχή και ποιος είναι παράγοντας σταθερότητας

“Εμείς δουλεύουμε με τους εταίρους μας συνεχώς στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο, πάντα με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας και τις αρχές καλής γειτονίας. Αναδεικνύουμε ότι η Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας και ότι άλλοι προκαλούν ένταση στην περιοχή και θέλουν με κάθε τρόπο την αποσταθεροποίηση”, συνέχισε.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε πως, ήδη, από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων που έγινε τις προηγούμενες ημέρες, είναι ξεκάθαρο ότι ο κατάλογος των κυρώσεων που βρίσκεται στο τραπέζι θα ενεργοποιηθεί, στην περίπτωση που η Τουρκία δεν δείξει έμπρακτη αποκλιμάκωση. “‘Άρα, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πάμε με την ελπίδα ότι η Τουρκία θα έχει αλλάξει τη συμπεριφορά της, για να μην χρειασθεί να ενεργοποιηθεί αυτός ο κατάλογος κυρώσεων, συνολικά ή τμηματικά”, υπογράμμισε, επισημαίνοντας πως οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έχουν αντιληφθεί ότι η Τουρκία, όλο το προηγούμενο διάστημα, ήταν εκείνη η οποία προκαλούσε την αποσταθεροποίηση στην Ανατολική Μεσόγειο με τις προκλητικές ενέργειες, όχι μόνο σε σχέση με την Ελλάδα, αλλά στην ευρύτερη περιοχή.

Δείτε ακόμη

Η Ελλάδα θέλει να αποκτήσει μαχητικά αεροσκάφη Rafale: Επικοινωνία Παναγιωτόπουλου – Παρλί
Γιατί οι στρατηγοί είπαν “όχι” στον Ερντογάν για θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα
Το καυστικό βίντεο διάσημου δημοσιογράφου – Πώς ο Ερντογάν “βάζει χέρι” στην Ελλάδα
Γενί Σαφάκ: Στρίβει το Oruc Reis – Θα φτάσει έως Ρόδο και Καστελόριζο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις