Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μετανάστες Έβρος – διακίνηση: “Κυκλώματα” ποτίζουν με αίμα την άσφαλτο
ΕΛΛΑΔΑ

Μετανάστες Έβρος – διακίνηση: “Κυκλώματα” ποτίζουν με αίμα την άσφαλτο

Μετανάστες Έβρος - διακίνηση: Για μία ακόμη φορά, οι αδίστακτες εγκληματικές οργανώσεις των διακινητών, πότισαν την άσφαλτο με το αίμα των εκμεταλλευομένων τους.

Μετανάστες Έβρος – διακίνηση: Την ώρα που από τα αρμόδια υπουργεία, όπως διαρρέεται, ετοιμάζονται δύο ομάδες, τύπου ΕΚΑΜ, για να αντιμετωπίσουν ακόμη πιο αποτελεσματικά τα κυκλώματα διακίνησης παράτυπων μεταναστών μέσω Έβρου, για μία ακόμη φορά, οι αδίστακτες εγκληματικές οργανώσεις των διακινητών, πότισαν την άσφαλτο με το αίμα των εκμεταλλευομένων τους.

Πριν από λίγες ημέρες, με βάση τα στοιχεία μιας είδησης που πέρασε στα «ψιλά», ένας ακόμη παράτυπος μετανάστης έχασε τη ζωή του και άλλοι επτά τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολη, όταν το όχημα στο οποίο τους είχαν στοιβάξει, ανετράπη και προσέκρουσε σε νησίδα. Αιτία, η υπερβολική ταχύτητα του οδηγού, μέλους  κυκλώματος διακινητών, ο οποίος στερούμενος όπως οι περισσότεροι στοιχειώδους γνώσης οδήγησης- και βέβαια σχετικής άδειας- προσπαθούσε να μεταφέρει το «εμπόρευμα» το γρηγορότερο δυνατό σε προκαθορισμένο σημείο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, στον Έβρο, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς διακινητές, διότι όπως προέκυψε, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα οκτώ μη νόμιμους μετανάστες.

Ανατροπή – πρόσκρουση στις μπάρες

Συγκεκριμένα, προσθέτει η ΕΛ.ΑΣ, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο είχε εκτραπεί της πορείας του και προσκρούσει στις προστατευτικές μπάρες, καθώς και τους οκτώ διακινούμενους μη νόμιμους μετανάστες που επέβαιναν σε αυτό.

Ακολούθησαν έρευνες για τον εντοπισμό του οδηγού και του συνοδηγού, που είχαν διαφύγει, εγκαταλείποντας τραυματισμένους τους μετανάστες, με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα, οι αστυνομικοί να εντοπίσουν τους δύο διακινητές σε παρακείμενη δασική περιοχή και να τους συλλάβουν.

Ο ένας κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμότειχου

«Από το τροχαίο ατύχημα», καταλήγει η Αστυνομία, «τραυματίσθηκαν όλοι οι διακινούμενοι μη νόμιμοι μετανάστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμότειχου, όπου το βράδυ της ίδιας ημέρας ένας από αυτούς κατέληξε. Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης».

Κι ενώ αυτά τα δραματικά συμβαίνουν όλο και με μεγαλύτερη συχνότητα από την πρώτη φάση της άρσης των  περιοριστικών της κυκλοφορίας μέτρων για τον covid 19, γίνεται γνωστό ότι  δύο ομάδες τύπου… ΕΚΑΜ θα σαρώνουν τον Έβρο προβαίνοντας αδίστακτα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων που πνίγουν στο αίμα την προσπάθεια παράτυπων μεταναστών να περάσουν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αύξηση 20% στις ροές

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, κατά τις ίδιες πηγές των Αρχών Ασφαλείας, παρατηρείται αύξηση περίπου 20% στις ροές, με τους δουλεμπόρους να επιχειρούν την μεταφορά παράτυπων μεταναστών από διάφορα σημεία του ποταμού Έβρου και στη συνέχεια τη μεταφορά τους μέσω μεγάλων οδικών δικτύων προς τη Θεσσαλονίκη.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. διαπιστώνουν πως τις τελευταίες 20 μέρες δεκάδες μεμονωμένες ομάδες προσφύγων και μεταναστών κινούνται από διαφορετικά μονοπάτια σε διάφορα σημεία του ποταμού Έβρου, καταφέρνοντας να περνούν στα ελληνικά εδάφη και μέσω ορεινών όγκων να μετακινούνται προς σημαντικούς οδικούς άξονες, όπου τους αναμένουν συνεργοί των δουλεμπόρων.

Από 200 έως 400 αποτροπές εισόδου καθημερινά

Σχεδόν καθημερινά αστυνομικό προσωπικό, συνοριοφύλακες και στρατιώτες προβαίνουν σε αποτροπές που κινούνται αριθμητικά από 200 έως 400 άτομα. Όλα αυτά τα ανησυχητικά, έχουν  κάνει το αρμόδιο υπουργείο να προσανατολίζεται στη δημιουργία δύο ειδικών μονάδων, «τύπου ΕΚΑΜ», με δύναμη  30 ανδρών η κάθε μία, οι οποίες θα δημιουργηθούν,  από την επιλογή συνοριοφυλάκων,  που προσελήφθησαν πρόσφατα.

Μετά την επιλογή τους, θα εκπαιδευτούν από την ΕΚΑΜ Θεσσαλονίκης, σε ειδικές συνθήκες προκειμένου να ενεργούν κάτω από προϋποθέσεις σε μία δύσκολη περιοχή. Θα επωμιστούν τις χερσαίες και παραποτάμιες περιπολίες σε ένα μεγάλο μήκος του ποταμού. Αυτές οι δύο ομάδες θα έχουν έδρα την Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη αντίστοιχα.

Δείτε ακόμη

Οδηγός δημάρχου συνελήφθη γιατί έταζε διορισμούς στο δημόσιο με το αζημίωτο
Θύμα άγριας ληστείας πρώην υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛΑΣ
Ανακαλύφθηκε φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης στη Γκιώνα, ψάχνουν τους καλλιεργητές

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις