Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Φεβρουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επίδομα παιδιού δ’ δόση πληρωμή: Πότε καταβάλλεται το ποσό
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα παιδιού δ’ δόση πληρωμή: Πότε καταβάλλεται το ποσό

Επίδομα παιδιού δ' δόση πληρωμή: Στις 30 Σεπτεμβρίου και ημέρα Τετάρτη, αναμένεται να καταβληθεί η δ' δόση του επιδόματος παιδιού για το 2020 στους δικαιούχους, όπως ορίζει ο νόμος.

Επίδομα παιδιού δ’ δόση πληρωμή: Σε επαναλειτουργία τέθηκε η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού προκειμένου οι δικαιούχοι να υποβάλουν τη σχετική αίτηση. Παράλληλα, στις 30 Σεπτεμβρίου και ημέρα Τετάρτη, θα καταβάλει ο ΟΠΕΚΑ τη δ’ δόση του επιδόματος παιδιού για το 2020 στους δικαιούχους, όπως ορίζει ο νόμος. Το επίδομα υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα, που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση, ενώ συνιστάται οι ενδιαφερόμενοι να έχουν εγκαίρως υποβάλει τη φορολογική δήλωση του τρέχοντος έτους.

Ο ΟΠΕΚΑ υπενθυμίζει προς όλους τους ενδιαφερόμενους ότι, για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη. Οι αιτούντες μπορούν να επισκέπτονται τον σύνδεσμο https://opeka.gr/oikogeneies/epidoma-paidiou/erotiseis-apantiseis/ και να διαβάζουν τις συχνές ερωτήσεις και τις σχετικές απαντήσεις που δίδονται από τον οργανισμό και στοχεύουν σε τυχόν διευκρινίσεις γύρω από το επίδομα παιδιού.

Δείτε ακόμη

Ανακοινώθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για το πρόγραμμα ψηφιακής κατάρτισης του ΟΑΕΔ
Φορολογικές δηλώσεις: Παρατάθηκε η προθεσμία για την υποβολή τους
Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στην ελληνική InstaShop – Εξαγορά ρεκόρ
Έως τέλος του 2020 η στήριξη ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ
Instashop, η ελληνική startup που πουλήθηκε για 360 εκατ. δολάρια

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις