Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / ΗΠΑ – δολοφονία στρατιώτη: Έρευνα από το Κογκρέσο αξιώνει η οικογένεια
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ – δολοφονία στρατιώτη: Έρευνα από το Κογκρέσο αξιώνει η οικογένεια

ΗΠΑ – δολοφονία στρατιώτη: Δεν είναι ο πρώτος στρατιώτης που εξαφανίζεται και εντοπίζεται νεκρός στο Fort Hood.

ΗΠΑ – δολοφονία στρατιώτη: Ένα τεράστιο σκάνδαλο με αφανείς προεκτάσεις εντός του αμερικανικού στρατού ήρθε στην επιφάνεια με αφορμή τον εντοπισμό του πτώματος ενός στρατιώτη, ο οποίος είχε δηλωθεί αγνοούμενος από τις 17 Αυγούστου. Πίσω από τον θάνατο του στρατιώτη Έλντερ Φερνάντες  πιθανολογείται ότι κρύβεται εγκληματική ενέργεια, με κίνητρο τη συγκάλυψη υπόθεσης βιασμού εντός μονάδας του αμερικανικού στρατού. Ο Φερνάντες είχε πέσει θύμα βιασμού «καταχρηστικής σεξουαλικής πράξης», όπως αναφερόταν συγκεκριμένα στα έγγραφα του αμερικανικού στρατού και μετατέθηκε στο Fort Hood, προκειμένου να «εξακριβωθεί αν θα είχε την καλύτερη δυνατή παροχή βοήθειας και για να αποφευχθούν τυχόν πράξεις εκδίκησης».

«Σε αυτό το αρχικό στάδιο της έρευνας, δεν υπάρχει ένδειξη βρώμικου παιχνιδιού», ανέφερε η αστυνομία στο Temple του Τέξας, ωστόσο όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά και εξετάζονται. Ο 23χρονος Έλντερ Φερνάντες δηλώθηκε αγνοούμενος από τις 17 Αυγούστου. Η δικηγόρος Natalie Khawam, η οποία εκπροσωπεί την οικογένεια του στρατιώτη, χαρακτήρισε τα νέα της ανακάλυψης του σώματος «τον χειρότερο εφιάλτη μας». «Είμαστε άρρωστοι από αυτήν την τραγωδία που έχει συμβεί πάρα πολλές φορές. Αισθανόμαστε θλίψη για την οικογένεια του Έλντερ Φερνάντες», είπε η Khawam.

ΗΠΑ – δολοφονία στρατιώτη: Και άλλα ανάλογα περιστατικά

Ο Fernandes ήταν χημικός, βιολογικός, ακτινολογικός και πυρηνικός ειδικός που έχει ανατεθεί στην έδρα και στην έδρα της εταιρείας, στο 553ο Battalion Support Comain Sustainment Support, της 1ης Ταξιαρχίας. Φέτος, υπήρξαν μια σειρά από περιστατικά στα οποία στρατιώτες του Fort Hood εξαφανίστηκαν και πέθαναν, ίσως το πιο γνωστό από τα οποία ήταν η δολοφονία της Vanessa Guillen. Ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνισή της – ένας άλλος στρατιώτης του Fort Hood – αυτοκτόνησε όταν ξεκίνησε η έρευνα. Άλλοι στρατιώτες έχουν πεθάνει υπό μυστηριώδεις συνθήκες, όπως ο Γκρέγκορι Σκοτ ​​Μοράλες, του οποίου τα σκελετικά υπολείμματα βρέθηκαν 10 μήνες μετά την εξαφάνισή του.

Ανεξάρτητη επιτροπή έρευνας

Μετά τον θάνατο της Guillen, ο στρατός ανακοίνωσε μια ανεξάρτητη επιτροπή αναθεώρησης αποτελούμενη από πέντε πολίτες που θα εξέταζαν το γενικότερο κλίμα στο Fort Hood. Όσον αφορά στον Φερνάντες η δικηγόρος απαίτησε έρευνα από το Κογκρέσο για το Fort Hood. «Πρέπει να προστατεύσουμε τους στρατιώτες μας! Απαιτούμε Δικαιοσύνη για τον Έλντερ», δήλωσε.

Δείτε ακόμη

Γιατί είναι σημαντική η επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο – “Αιτία πολέμου”, λένε τα τουρκικά ΜΜΕ
“Καρφώθηκε” ο Μπορέλ – Δικαιολογούσε την Τουρκία με τα μικρόφωνα ανοιχτά
Την κατάργηση του τεστ σε όσους επιστρέφουν από διακοπές σκέπτεται η Γερμανία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις