Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

04

Οκτωβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μέτρα Κύπρος – κορονοϊός: Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας
ΚΟΣΜΟΣ

Μέτρα Κύπρος – κορονοϊός: Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

Μέτρα Κύπρος - κορονοϊός: Ανώτατο όριο των 350 ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις στην Κύπρο μέχρι της 15 Ιανουαρίου ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Μέτρα Κύπρος – κορονοϊός: Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2021 θα παραμείνει σε ισχύ το μέτρο του ανώτατου ορίου των 350 ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις στην Κύπρο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ο αριθμός των παρευρισκόμενων ανά ώρα πρέπει να είναι 250 άτομα. Για παράδειγμα, εάν ο συνολικός αριθμός των καλεσμένων είναι 1.000 άτομα, τότε ο ελάχιστος χρόνος για τον χαιρετισμό και την δεξίωση θα είναι 4 ώρες.

Η διαδικασία του συνηθισμένου χαιρετισμού (ασπασμός, χειραψία) δεν επιτρέπεται. Το ζευγάρι ή οι γονείς του βρέφους υποχρεούνται να παραδώσουν λίστα με τους καλεσμένους για cocktail ή/και δείπνο για διευκόλυνση της ιχνηλάτησης σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος ανάμεσα στους καλεσμένους. Οι υπεύθυνοι του χώρου οφείλουν να διασφαλίζουν ότι υπάρχει επαρκής φυσικός αερισμός του χώρου της εκδήλωσης.

Τήρηση απόστασης 3 τ.μ. για εσωτερικούς χώρους

Εξακολουθεί να ισχύει το μέτρο για τήρηση απόστασης 3 τ.μ. για εσωτερικούς χώρους και 2 τ.μ. για εξωτερικούς ανά άτομο, ανεξάρτητα από τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου όπου διεξάγεται το μυστήριο ή η δεξίωση. Επιπλέον η χωροθέτηση των τραπεζιών πρέπει να γίνεται με τρόπο, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός και ο συγχρωτισμός των καλεσμένων και να διασφαλίζεται η φυσική αποστασιοποίηση των διαφορετικών ομάδων καλεσμένων.

Για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός, δεν πρέπει να υπάρχει προκαθορισμένος χώρος για χορό (πίστα) στην εκδήλωση. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να τοποθετείται από τους υπεύθυνους αντισηπτικό σε διάφορα σημεία του χώρου, για απολύμανση των χεριών. Τέλος, κατά την τέλεση του μυστηρίου του γάμου ή της βάφτισης εφαρμόζονται στους ναούς/θρησκευτικούς χώρους οι οδηγίες από το υφιστάμενο Πρωτόκολλο.

Δείτε ακόμη

Spiegel: Η Γερμανία φοβάται πως η κατάσταση στη Μεσόγειο θα ξεφύγει
Έφτασε Βερολίνο το αεροσκάφος που μετέφερε τον Ναλβάνι – Εντόπισαν ίχνη χημικής βιομηχανικής ουσίας
16 Αμερικανοί βουλευτές πιέζουν τον Τραμπ να καταδικάσει τις τουρκικές προκλήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις