Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πάρτι σε βίλα: Μεγάλη ανησυχία στην Μύκονο
ΕΛΛΑΔΑ

Πάρτι σε βίλα: Μεγάλη ανησυχία στην Μύκονο

Πάρτι σε βίλα: Μεγάλη ανησυχία στην Μύκονο από την σύλληψη τουρίστριας από την Βενεζουέλα θετική στον κορονοϊό, που έσπασε την καραντίνα και πήρε μέρος σε κρυφό πάρτι σε βίλα με άλλα πεντακόσια άτομα.

Πάρτι σε βίλα: «Βόμβες» μετάδοσης κορονοϊου, σε βίλα της Μυκόνου όπου διοργανωνόταν κρυφό πάρτι με συμμετοχή τουλάχιστον πεντακοσίων ατόμων. Με μια άκρως αντικοινωνική, περιφρονητική για τους υπόλοιπους έως εγκληματική  για το σύνολο απόφαση, ένα ζευγάρι -γυναίκα από Βενεζουέλα και άνδρας από Ισπανία- βρίσκονταν ανάμεσα στους υπόλοιπους, έχοντας σπάσει την καραντίνα σε ξενοδοχείο αναφοράς.

Κι αυτό γιατί η αλλοδαπή είχε βρεθεί θετική στον κορονοϊό και ο άνδρας παρέμενε κι αυτός σε καραντίνα ως στενή επαφή της γυναίκας. Αρχικά, κατά την έρευνα των αστυνομικών που κλήθηκαν να παρέμβουν στο κρυφό πάρτι μετά από καταγγελία για διατάραξη κοινής ησυχίας βρέθηκαν μικρές ποσότητες κοκαΐνης, στην κατοχή του ζευγαριού. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί της Μυκόνου, βρήκαν τα ονόματα των δύο αλλοδαπών στη σχετική λίστα των ατόμων, που έχουν τεθεί σε καραντίνα είτε ως θετικοί, χωρίς συμπτώματα, στον ιό, είτε ως στενές επαφές του φορέα.

Οι αστυνομικοί ανακοίνωσαν σε όλους ότι το πάρτι σχόλασε ενώ λίγο αργότερα εντοπίστηκε ο Έλληνας διαχειριστής της βίλας ο οποίος επίσης συνελήφθη για παραβάσεις σχετικές με τις διατάξεις για την αποφυγή των όρων διάδοσης του κορονοϊού. Όλα αυτά, τη στιγμή που, για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες, οι έλεγχοι της Αστυνομίας βρήκαν τους καταστηματάρχες της Μυκόνου καθ όλα εντάξει στην τήρηση των νόμων για την αποφυγή του κορονοϊού.

Και είναι οι ίδιοι καταστηματάρχες, οι οποίοι ενώ πληρώνουν φόρους και τέλη για τη λειτουργία τους, θίγονται έως καταστρέφονται οικονομικά από τους επιτήδειους που διοργανώνουν κρυφά πάρτι σε ενοικιαζόμενες βίλες με εισιτήριο που φθάνει και σε ιλιγγιώδη ποσά και όπου βέβαια, όπως απέδειξε και η τελευταία περίπτωση, γίνεται ανεξέλεγκτα χρήσης κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών ουσιών.

Στους 60.000 οι έλεγχοι ημερησίως

Την ίδια ώρα αγγίζουν σε καθημερινή βάση τους 60.000 οι  έλεγχοι  που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από την ΕΛ.ΑΣ,  σε όλη τη χώρα,  για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊου.

Μόνο την Πέμπτη 20 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 58.365 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

9 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε 1 κατάστημα για υπεράριθμους πελάτες στη Σίφνο. Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 329 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 24 άτομα.

Πρόστιμα για την μη χρήση μάσκας

414   για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως: 87 στη Θεσσαλονίκη, 66 στην Αττική, 51 στην Κεντρική Μακεδονία, 41 στη Στερεά Ελλάδα, 29 στη Θεσσαλία, 24 στην Ήπειρο, 23 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 21 στη Δυτική Ελλάδα, 17 στην Πελοπόννησο, 16 στην Κρήτη,15 στο Νότιο  Αιγαίο, 13 στα Ιόνια Νησιά, 8 στο Βόρειο Αιγαίο και 3 στη Δυτική Μακεδονία. Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 6.854 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 6.846 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 8 των 300 ευρώ.

Λουκέτο σε καταστήματα στην Σίφνο

Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν 114 έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ. και βεβαιώθηκαν 7 παραβάσεις, ενώ αναστολή λειτουργίας επιβλήθηκε σε κατάστημα στη Σίφνο. Πιο αναλυτικά πραγματοποιήθηκαν: Σε περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Μήλου (Μήλος, Κίμωλος, Σέριφος, Σίφνος) 21 έλεγχοι, με 1 παράβαση για παραβίαση κανόνων λειτουργίας επιχειρήσεων (υπεράριθμοι πελάτες – αναστολή λειτουργίας).

Σε περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Πάρου (Πάρος, Αντίπαρος) 9 έλεγχοι, με (4) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας. Σε περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Νάξου (Νάξος, Δρυμαλία, Αμοργός, Κουφονήσια, Δονούσα) 51 έλεγχοι, με 2 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας. Σε περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Ιητών (Ίος, Σίκινος, Φολέγανδρος) 10 έλεγχοι και σε περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Θήρας (Σαντορίνη, Ανάφη) 7 έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις. Στην Τήνο 5 έλεγχοι, στη Σύρο 3 και στη Μύκονο  8 έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις.

Δείτε ακόμη

Πως να αποφύγετε τις σεξουαλικές απειλές στο διαδίκτυο
Ανήλικοι αλλοδαποί με σουγιάδες έσκιζαν λάστιχα αυτοκινήτων στην Λαμία
Πάνω από 50.000 έλεγχοι καθημερινά στην χώρα μας για τον κορονοϊό

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις