Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έλεγχοι κορονοϊός: Στους δρόμους η αστυνομία
ΕΛΛΑΔΑ

Έλεγχοι κορονοϊός: Στους δρόμους η αστυνομία

Έλεγχοι κορονοϊός: Ξεπέρασαν τους 50.000 ημερησίως οι έλεγχοι της αστυνομίας σε νησιά και ηπειρωτική χώρα για την εφαρμογή των μέτρων αποτροπής της διάδοσης του φονικού ιού.

Έλεγχοι κορονοϊός: Ξεπέρασαν τους 50.000, ημερησίως,  οι έλεγχοι της Αστυνομίας στην ηπειρωτική και νησιωτική χώρα για την εφαρμογή  των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Στο στόχαστρο πάντα, όπως ορίζεται από τις κοινές υπουργικές αποφάσεις, η χρήση μάσκας, η τήρηση των αναγκαίων αποστάσεων, η απόσταση των τραπεζοκαθισμάτων, η λήξη της λειτουργίας καταστημάτων τα μεσάνυχτα, τα παράνομα, κρυφά πάρτι σε βίλες κοσμοπολίτικων νησιών και άλλες παραβάσεις, που λειτουργούν σαν πολλαπλασιαστές της διάδοσης του φονικού κορονοϊού.

Έτσι, στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση,  πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια  50.189 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις: 24 παραβάσεις και 2 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε ένα κατάστημα για υπεράριθμους πελάτες στα Ιόνια Νησιά. Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 320 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 24 άτομα.

Παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας

Τρεις για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας, με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας και συγκεκριμένα 2 στα Ιόνια Νησιά και 1 στην Κρήτη. Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά  41 σχετικές παραβάσεις. 411 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως:

102 στη Θεσσαλονίκη, 90 στην Αττική, 47 στην Κεντρική Μακεδονία,  25 στη Στερεά Ελλάδα,  23 στην Ήπειρο, 22 στην Κρήτη,  20 στην Πελοπόννησο, 19 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 15 στο Νότιο Αιγαίο, 14 στη Δυτική Ελλάδα, 12 στα Ιόνια Νησιά, 12 στη Θεσσαλία, 8 στο Βόρειο Αιγαίο και  2 στη Δυτική Μακεδονία. Σημειώνεται, αναφέρεται στην ανακοίνωση,  ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 6.440 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 6.432 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 8 των 300  ευρώ. Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν 107 έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ. και βεβαιώθηκαν 8 παραβάσεις.

Πιο αναλυτικά πραγματοποιήθηκαν

Στις περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Πάρου (Πάρος, Αντίπαρος) 20 έλεγχοι, με 6 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας,

στις περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Νάξου (Νάξος, Δρυμαλία, Αμοργός, Κουφονήσια, Δονούσα) 14 έλεγχοι, με 1 παράβαση για μη χρήση μάσκας,

και στην Τήνο 5 έλεγχοι, με 1 παράβαση για μη χρήση μάσκας.

Στις περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Μήλου (Μήλος, Κίμωλος, Σέριφος, Σίφνος) 20 έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις,

στη Σύρο 17 έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις,

στις περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Ιητών (Ίος, Σίκινος, Φολέγανδρος) 14 έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις.

Στη Μύκονο 12 έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις, στην Κέα 3 έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις και στις περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Άνδρου (Άνδρος, Υδρούσα) 2 έλεγχοι, χωρίς παραβάσεις. Οι έλεγχοι, καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ, στην ανακοίνωσή της,  συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δείτε ακόμη

Terra incognita: Ολόκληρο οπλοστάσιο στο κτίριο της Ολύμπου
Μορφή “πανδημίας” παίρνουν οι τηλεφωνικές απάτες – Οι συμβουλές της ΕΛΑΣ
Κινηματογραφικές συλλήψεις στη Σαντορίνη – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα ναρκωτικών

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις