Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κοκαΐνη Σαντορίνη: Εξαρθρώθηκε με κινηματογραφικό τρόπο κύκλωμα ναρκωτικών
ΕΛΛΑΔΑ

Κοκαΐνη Σαντορίνη: Εξαρθρώθηκε με κινηματογραφικό τρόπο κύκλωμα ναρκωτικών

Κοκαΐνη Σαντορίνη: Οι αστυνομικοί του Τμήματος της Θήρας, στου οποίους έφθασαν οι σχετικές πληροφορίες για τη δραστηριότητα των τριών μελών του κυκλώματος, γνωρίζοντας τα μέτρα ασφαλείας που έπαιρναν, εφάρμοσαν μια άλλη αστυνομική πρακτική.

Κοκαΐνη Σαντορίνη: Λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας για να μην πέσουν στα χέρια της Αστυνομίας. Άλλος ήταν ο προμηθευτής, άλλος, ο διακινητής, άλλος ο επιτηρητής- τσιλιαδόρος. Διοχέτευαν κοκαΐνη σε τουρίστες, Έλληνες και ξένους, που έχουν φθάσει στη Σαντορίνη για να απολαύσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές και δυστυχώς, κάποιοι από αυτούς, τις συνδυάζουν με την καταστροφική χρήση αλκοόλ, στα ολονύκτια πάρτι.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι αστυνομικοί του Τμήματος της Θήρας, στου οποίους έφθασαν οι σχετικές πληροφορίες για τη δραστηριότητα των τριών μελών του κυκλώματος, γνωρίζοντας τα μέτρα ασφαλείας που έπαιρναν, εφάρμοσαν μια άλλη αστυνομική πρακτική. Αστυνομικός, προσποιήθηκε τον υποψήφιο αγοραστή και κατάφερε να φέρει στο ραντεβού για την αγορά των παραισθήσεων τους δύο εκ των τριών εμπόρων της κοκαΐνης, οι οποίοι θα λάμβαναν το ποσό των 20.000 ευρώ για την πώλησή της.

Μόλις, όμως, η κοκαΐνη άλλαξε χέρια όπως και τα χρήματα, επενέβη ομάδα αστυνομικών που κάλυπταν τον συνάδελφό τους και πέρασαν χειροπέδες στους δύο αλλοδαπούς διακινητές. Παράλληλα ταυτοποίησαν και τα στοιχεία του τρίτου της οργάνωσης, ο οποίος αναζητείται στο νησί. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, συνελήφθησαν στη Θήρα, δυο αλλοδαποί ηλικίας 19 και 21 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ακόμη ένας συνεργός τους ηλικίας 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης-ομάδας και διακίνησης – πώλησης ναρκωτικών ουσιών.

Διακριτοί ρόλοι

Από την έρευνα προέκυψε, συνεχίζει η Αστυνομία, ότι οι κατηγορούμενοι δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια – πώληση κοκαΐνης ενεργώντας με διακριτούς ρόλους (προμηθευτή, διακινητή, επιτηρητή τσιλιαδόρου) και λαμβάνοντας αυξημένα μέτρα αποφυγής του εντοπισμού τους.

Πώς περιγράφει η ΕΛ.ΑΣ, την επιχείρηση εξάρθρωσης της ομάδας των διακινητών κοκαΐνης:

«Για την αποτελεσματική καταστολή της εγκληματικής τους δραστηριότητας, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία ορίστηκε ραντεβού αγοραπωλησίας όπου οι δράστες θα πουλούσαν σημαντική ποσότητα κοκαΐνης έναντι του πόσου των 20.000 ευρώ σε υποψήφιο αγοραστή, που προσποιούνταν αστυνομικός.

Όταν ο 19χρονος με τον 21χρονο εμφανίστηκαν και προχώρησαν στη διαδικασία της αγοραπωλησίας, αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση επενέβησαν και τους συνέλαβαν».

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Κοκαΐνη βάρους 709,7 γραμμαρίων, δίκυκλη μοτοσυκλέτα, ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών και δυο κινητά τηλέφωνα Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου. Είναι η δεύτερη οργανωμένη ομάδα διακινητών κοκαΐνης, που εξαρθρώνεται αυτό το καλοκαίρι στα νησιά των Κυκλάδων. Συνελήφθησαν στα τέλη Ιουλίου στη Μύκονο, πέντε Αλβανοί υπήκοοι, οι οποίοι, όπως είχε γράψει το Alphafreepress,  σημείωναν με κωδικούς, ονόματα παραληπτών και ποσότητες και μέχρι να τις παραδώσουν, έκρυβαν την κόκα,  στο πίσω μέρος μιας ηλεκτρικής κουζίνας! Εκεί τη βρήκαν άνδρες του Λιμεναρχείου, μετά από πληροφορίες που έλαβαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ερευνούσαν καιρό τώρα τη σοβαρή υπόθεση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις