Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορονοϊός ΗΠΑ: Νέος θλιβερός απολογισμός
ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός ΗΠΑ: Νέος θλιβερός απολογισμός

Κορονοϊός ΗΠΑ: Καταγράφηκαν 1.300 θάνατοι και 53.847 κρούσματα μέσα σε 24 ώρες, αλλά ο Τραμπ σφυρίζει αδιάφορα.

Κορονοϊός ΗΠΑ: Θλιβερός απολογισμός για τον κορονοϊό στις ΗΠΑ, καθώς μόνο το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 1.302 θάνατοι, ενώ καταγράφηκαν 53.847 νέα κρούσματα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς (σσ. ως χθες Τρίτη στις 20:30, τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Τετάρτη ώρα Ελλάδας). Με αυτό τον τρόπο η πανδημία στις ΗΠΑ ξεπέρασε τους 156.000 νεκρούς και ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί ανέρχεται επισήμως σε 4,77 εκατομμύρια.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που υφίσταται μακράν το πιο σκληρό χτύπημα από την πανδημία του κορονοϊού στον κόσμο, μολαταύτα ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για άλλη μια φορά χθες Τρίτη υιοθέτησε τόνο αισιόδοξο. «Ορισμένοι δείκτες υπογραμμίζουν ότι οι σκληρές προσπάθειές μας να περιορίσουμε τον ιό έχουν πολύ καλό αποτέλεσμα στην πραγματικότητα, πάνω απ’ όλα όσον αφορά την προστασία των ανθρώπων που είναι οι πιο ευάλωτοι», υποστήριξε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί στον Λευκό Οίκο για τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνησή του.

Κορονοϊός ΗΠΑ: Φταίνε τα τεστ λέει ο Τραμπ

Ο μεγιστάνας των ακινήτων συνεχίζει να αποδίδει τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης που καταγράφεται στη χώρα του στο γεγονός ότι στις ΗΠΑ γίνεται μεγάλος αριθμός τεστ. «Οι ΗΠΑ κάνουν από μόνες τους τεστ σε πολύ περισσότερο κόσμο μέσα σε μία εβδομάδα από ό,τι πολλές άλλες μεγάλες χώρες μαζί», επέμεινε χθες ο Τραμπ.

Δείτε ακόμη

Σκηνικό αποκάλυψης στη Βηρυτό
Ναυαγοί σώθηκαν από το… SOS που έγραψαν στην άμμο!
Τζόρτζ Φλόιντ: Νέο συγκλονιστικό βίντεο από την σύλληψή του (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις