Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Μάτι: Επίσκεψη στην περιοχή της τραγωδίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Μάτι: Επίσκεψη στην περιοχή της τραγωδίας

Μητσοτάκης Μάτι: Στο Μάτι βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, λίγες ημέρες πριν, και με αφορμή τη συμπλήρωση 2 χρόνων από την τραγωδία, είχε προαναγγείλει την επίσκεψή του στην περιοχή. 

Μητσοτάκης Μάτι: Στο Μάτι βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δύο χρόνια μετά τη φονική λαίλαπα που κόστισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους. Ο πρωθυπουργός μετέβη στην περιοχή γύρω στις 9.00 το πρωί, προκειμένου να μιλήσει με τους τοπικούς φορείς και τους κατοίκους για το νέο πολεοδομικό σχέδιο στο Μάτι. Ο ίδιος είχε προαναγγείλει την επίσκεψή του τις προηγούμενες ημέρες. Επίσης ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε το μνημείο για τα θύματα, όπου απόθεσε μερικά λευκά τριαντάφυλλα. Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου είχαν γίνει την περασμένη εβδομάδα, με τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την τραγωδία.

Συνοδευόμενος από τον πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας και εκπροσώπους της εκκλησίας, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα διατεθεί το ποσό των 8 εκατομμυρίων ευρώ για την ανέγερση οικιστικών μονάδων. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κυπριακή Δημοκρατία για τις μία από τις δύο σημαντικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η Κύπρος. Θα φτιάξουμε ένα πάρκο, έναν χώρο υποδειγματικό που θα αξιοποιηθεί από τους κατοίκους της περιοχής», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Πιο συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι θα δοθούν

  • 8 εκατ. ευρώ για την ανέγερση οικιστικών μονάδων προς τις ευπαθείς ομάδες εκείνες που μετά τη φονική πυρκαγιά αδυνατούν να εξασφαλίσουν τη δική τους στέγη, σε οικόπεδο 50 στρεμμάτων της εκκλησίας
  • 3 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της μελέτης και των τεχνικών έργων για τη διαμόρφωση χώρου σε μεσογειακό πάρκο πρασίνου και αναψυχής που η τοπική κοινωνία επί χρόνια διεκδικεί σε οικόπεδο 130 στρεμμάτων του ΕΦΚΑ.

Κλείνοντας οι φορείς αναφέρθηκαν και στο ζήτημα του νέου πολεοδομικού σχεδίου για το Μάτι, για το οποίο  δόθηκε παράταση στη δημόσια διαβούλευση έως τις 17 Αυγούστου.

Δείτε ακόμη

Η οικονομία το νέο πεδίο αντιπαράθεσης
Στο Μάτι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κοτταρίδης “τρόλαρε” τον Δένδια – Τον υποδέχθηκε με την… αντίπαλη μάσκα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις