Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Μάτι: Επίσκεψη στην περιοχή της εθνικής τραγωδίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Μάτι: Επίσκεψη στην περιοχή της εθνικής τραγωδίας

Μητσοτάκης Μάτι: Πρόκειται για μία μη προγραμματισμένη επίσκεψη, η οποία και πραγματοποιείται μόλις 7 ημέρες μετά την τραγική επέτειο.

Μητσοτάκης Μάτι: Στο πυρόπληκτο Μάτι βρίσκεται από τις 09:00 το πρωί της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός πρόκειται να έχει συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς και να συνομιλήσει με τους κατοίκους της περιοχής για το νέο πολεοδομικό σχέδιο στο Μάτι, για το οποίο υπάρχουν αντιδράσεις. Υπενθυμίζεται πως οι κάτοικοι έχουν ζητήσει περισσότερο χρόνο και παράταση προθεσμίας για να κάνουν τις σχετικές αιτήσεις. Πρόκειται για μία μη προγραμματισμένη επίσκεψη, η οποία και πραγματοποιείται μόλις 7 ημέρες μετά την τραγική επέτειο. Υπενθυμίζεται πως χτες Τετάρτη κατέθεσε στον ανακριτή η εκ των κατηγορουμένων προσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, πρώην Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Η κ. Δούρου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου από τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της φωτιάς και της τραγωδίας στο Μάτι. Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε ζητήσει και επίσης πήρε προθεσμία από τον ανακριτή και ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, ο οποίος είναι ένας εκ των 20 κατηγορουμένων, για τη φονική φωτιά στην Ανατολική Αττική στην οποία έχασαν την ζωή τους 102 πολίτες. Να σημειωθεί ότι από τα μέχρι τώρα πορίσματα προκύπτει ότι η πυρκαγιά οφείλεται αποδεδειγμένα μόνον σε ανθρώπινη αμελή συμπεριφορά, δηλαδή καύση υπολειμμάτων κλαδιών κλπ. Ο αρμόδιος υπουργός είχε κάνει λόγο για εύρημα που είχε οδηγήσει σε έρευνες, χωρίς όμως ποτέ να υπάρξει τέτοιο ύποπτο εύρημα.

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις

Την ίδια ώρα, αποκαλύπτονται ανατριχιαστικά στοιχεία για τα μηδενικά αντανακλαστικά του κρατικού μηχανισμού και τις τραγικές αμέλειες που στοίχισαν τη ζωή στους 102 συνανθρώπους μας, όπως ότι υπήρχαν διαθέσιμα ελικόπτερα που δεν σηκώθηκαν ποτέ. Ο πρώην και ο νυν αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατέθεσαν ότι κανένας δεν τους ζήτησε βοήθεια στην προσπάθεια πυρόσβεσης αν και κάτι τέτοιο προβλέπεται στη σχετική νομοθεσία. Ανάμεσα στα στοιχεία που έχει στα χέρια του ο ανακριτής για τα εναέρια μέσα, φαίνεται να περιλαμβάνεται και έγγραφο του 4ου Τάγματος στο Αεροδρόμιο Ελευσίνας από το οποίο προκύπτει πως την επίμαχη ημέρα υπήρχαν διαθέσιμα 5 ελικόπτερα τα οποία θα μπορούσαν να διατεθούν αμέσως για την πυρόσβεση όσο η φωτιά ήταν στην πρώτη φάση της και έκαιγε σε χαμηλή βλάστηση στο Νταού Πεντέλης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις